Orbáni békemisszió
2024. július 5. 12:36

Amit Orbán Viktor csinál, az egy békemisszió! - írta pénteken a Facebookon Menczer Tamás, a kormánypártok kommunikációs igazgatója."

"A tűzszünet lehetséges. Akarat kérdése. Beszélni kell róla, és tenni érte" - olvasható a bejegyzésben.    Menczer Tamás a poszthoz mellékelt videóban arról beszél: "aki azt mondja, hogy a tűzszünet és a béketárgyalás nem lehetséges, nem létrehozható, az egészen egyszerűen hazudik".

Miért? Azért, mert a tűzszünet nem más, mint egy politikai döntés kérdése, amely döntést politikusoknak kell meghozniuk. Legyen szó Moszkváról, legyen szó Washingtonról, Kijevről vagy Brüsszelről. És politikusok bizony hozhatnak döntést, hoznak is. Eldönthetik, hogy melyik irányba szeretnének menni - mondta a videóban Menczer Tamás.
   
"Tehát a tűzszünet és a béketárgyalás egy politikai döntés kérdése, amely politikai döntés bizony lehetséges. Akarat kérdése" - fogalmazott a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója
    Néhány nap alatt óriási politikai erő állt össze az Európai Parlamentben: a Patrióták Európáért frakció. Ez a 84 képviselő küzd majd a korrupt, önmagát átmentő uniós vezetőséggel szemben.
  • Esküt tettek olimpikonjaink
    A fogadalomtétel szövegét Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Kapás Boglárka világ- és Európa-bajnok úszó mondta el a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen, melyen kettejük között Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó tartotta a magyar zászlót.
  • A kínai elnök nagyra értékeli a magyar békemissziót
    Hszi a találkozó során gratulált Orbán Viktornak az Európai Unió soros elnökségének átvételéhez és nagyra értékelte a magyar kormányfő erőfeszítéseit az ukrajnai válság politikai rendezésének előmozdítására, kifejezve emellett Peking készségét arra, hogy az ügyben továbbra is kapcsolatban maradjon Budapesttel - közölte a kínai külügyi tárca.
MTI Hírfelhasználó