A Honvéd esett ki az NB I-ből
Drámai mérkőzésen a Honvéd kikapott a Felcsúttól, és annak ellenére, hogy a kiesésben rivális Fehérvár nem tudta legyőzni a már kiesett Vasast sem, a nagy múltú fővárosi piros-fekete csapat esett ki az élvénalból. A dobogóra a DVSC verekedte föl magát az utolsó fordulóban.
2023. május 27. 22:16

Kispesti játékosok a labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia - Budapest Honvéd mérkőzés végén a felcsúti Makovecz-stadionban 2023. május 27-én. A Honvéd 2-1-es vereséget szenvedett, így búcsúzott az élvonaltól. MTI/Vasvári Tamás

A Budapest Honvéd 2-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában a labdarúgó NB I utolsó fordulójának szombati játéknapján, így búcsúzott az élvonaltól. A kispestiek 114 éves történetük során másodszor, 2003 után estek ki újra az NB I-ből.

A Puskás Akadémia a mostani sikere ellenére a Debrecen mögött a negyedik helyen zárta a szezont.

NB I, 33. (utolsó) forduló:

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
-----------------------------------------
Felcsút, v.: Vad II.

    gólszerzők: Slagveer (87.), Favorov (93.) illetve Szolnoki (89., öngól)

    piros lap: Domingues (92.)

    sárga lap: Colley (6.), Plsek (34.), Stronati (51.), illteve Domingues (60., 92.), Szabó A. (64.), Zsótér (87.)

    Puskás Akadémia:
    ----------------
Markek - Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Plsek (Zahedi, 68.), Favorov - Corbu, Baluta, Komáromi (Slagveer 85.) - Colley (Levi, a szünetben, Gruber, 60.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Szappanos - Szabó A., Prenga, Klemenz (Keresztes, 75.) - Eördögh, Zsótér, Gomis (Capan, 82.), Tamás K. (Kerezsi, 75.) - Kocsis (Domingues, 58.), Átrok (Fábiánkovits, 75.), Benczenleitner

Ahhoz képest, hogy a Honvéd az "életben maradásért" lépett pályára, nem sok kockázatot vállalt fel az esetleges gólszerzés reményében, igaz, a dobogóra hajtó Puskás Akadémia sem vezetett hatalmas rohamokat a vezetés megszerzéséért. Az első félidőben így két pontrúgás után alakult ki egy-egy veszélyesebb helyzet, majd már a ráadásban volt egy hazai tűzijáték Szappanos kapuja előtt.
   
A fordulást követően is hasonló maradt a játék képe, a Puskás Akadémia játékosai ugyan többet próbálkoztak, de a kapu előtt rendre akadályba ütköztek, így Szappanosnak sem kellett bravúrokat bemutatnia.
   
A 75. percben a Honvéd három tinédzser harcba küldésével próbált változtatni játékán, de a 81. percben kis híján eldőlt a bennmaradás kérdése, a csereként pályára lépő Zahedi hét méterről perdített kapu mellé. A következő vendégtámadás drámai körülmények között ért véget, Domingues cselébe egyértelműen kézzel ütött bele az egyik felcsúti védő, de hosszas videózás után végül szögletet ítélt Vad II.
   
Néhány pillanattal később jött a várható felcsúti kontra, melynek végén Gruber önzetlenül passzolt Slagveerhez, aki ezzel úgy tűnt, megpecsételte a Honvéd sorsát. A kispestiek ugyanakkor egy öngóllal a 89. percben egyenlítettek és a végén szinte már "vészkapussal" rohamoztak a győztes gólért, de végül nem jártak sikerrel, sőt, a felcsútiak még megszerezték a három pontot érő találatot egy szöglet után.

 

Angyalföldi null-null-lal is megúszta a kiesést a Fehérvár

A MOL Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott a már biztosan utolsó és kieső Vasas vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33. fordulójának szombati játéknapján, és ezzel az élvonalban maradt, mert közben a Budapest Honvéd kikapott a Puskás Akadémia otthonában.

NB I, 33. forduló:

Vasas FC-MOL Fehérvár FC 0-0
----------------------------
Illovszky Rudolf Stadion, 2305 néző, v: Berke

    sárga lap: Novothny (45.), Ódor (51.), Berecz (54.), illetve Flores (11.), Schön (39.)

    Vasas:
    ------
Uram - Szivacski, Litauszki, Otigba (Iyinbor, a szünetben), Ódor - Szilágyi (Sztojka, 75.), Berecz - Ihrig-Farkas (Deutsch, 55.), Urblik (Hidi, 75.), Hinora - Novothny (Szalai, 91.)

    Fehérvár:
    ---------
Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko - Kastrati (Houri, 89.), Dárdai (Katona M., 67.), Schön - Kodro

Viszonylag kevés kaput eltaláló lövéssel hozták le a csapatok az első félidőt, melynek során a már biztos kieső Vasas tűnt valamivel aktívabbnak. A hazaiak többször próbálkoztak gólszerzéssel, de nem jártak sikerrel, így 0-0-s állásnál került sor a szünetre.
   
Fordulás után már a Fehérvár birtokolta többet a labdát, de nem igazán tudott közel kerülni a gólszerzéshez. A folytatásban egyre kevésbé tűnt valószínűnek, hogy bármelyik csapat is betalál, de a székesfehérváriaknak a Honvéd felcsúti veresége miatt végül nem is volt szükségük a győzelemre az élvonalban maradáshoz.
 

Győzött és bronzérmes a Debrecen

    Debrecen, 2023. május 27., szombat (MTI) - A Debrecen 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának szombati játéknapján, ezzel megszerezte a bronzérmet és a következő szezonban indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében.

Debreceni VSC-Újpest FC 2-0 (1-0)
---------------------------------
Nagyerdei Stadion, 14 014 néző, v.: Bogár

    gólszerzők: Lagator (26.), Manrique (52.)

    sárga lap: Kusnyír (56.), illetve Gouré (18.), Pauljevic (20.), Diaby (73.)

    Debrecen:
    --------
Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi - Lagator, Loncar (Dzsudzsák, 90.) - Varga K. (Szécsi, a szünetben), Manrique (Bárány, 90.), Bódi (Kiziridisz, 80.) - Do. Babunszki (Mance, 80.)

    Újpest:
    -------
Banai - Andzulasz, Diaby, Fehér (Kovács D., 89.) - Pauljevic, Onovo, Boumal, Mörschel (Jevtovski, 57.), Antonov (Ambrose, 57.) - Csoboth (Mucsányi, 77.), Gouré (Simon K., 57.)

Jó iramú első félidőt láthatott a közönség, mindkét csapat gólra törően játszott. Több helyzet is kialakult, a veszélyesebbek az újpesti kapu előtt, s a félidő derekán, egy szöglet után meg is szerezte a vezetést a hazai együttes. A folytatásban a Debrecen egyre inkább átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, s a játékrész hajrájában akár meg is duplázhatta volna előnyét, Banai azonban többször is nagyot védett.

A szünet után beszorították ellenfelüket a házigazdák, ennek néhány perc elteltével meg is lett az eredménye, Manrique idénybeli első találatával kétgólosra növelték előnyüket. A fővárosiak hármat cseréltek, ezzel megélénkült a támadójátékuk, de a szépítés nem jött össze - ebben Megyeri kapusnak is nagy szerepe volt. A szórványos debreceni kontrák nem igazán jelentettek veszélyt, így végül maradt a kétgólos - és megérdemelt - hazai siker.

Az utolsó percekre beállt Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya is, aki az előző fordulóban csuklótörést szenvedett és vasárnap megműtötték.  

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Az Agitprop figyelt
    Az idő előrehaladtával a falak egyre inkább eltolódtak egymástól, és a falon való minimális átlépést a rendszer már nem büntette úgy, mint a Kádár-korszak korai éveiben, vagy mint a Rákosi-korszakban – elemzi az 80-as évek második felének hazai újságírását Sz. Nagy Gábor történész.
  • Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát
    A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.
  • Fát ültettek fradisták a Budakeszi Vadasparkban
    Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet.
MTI Hírfelhasználó