Politikusok imádkoznak a békéért
A magyarországi ima nemcsak ezt a két népet segíti a békéhez, hanem minden népet, sőt még a világ hatalmasait is. Az Úr az ima által ugyanis arra vezet rá minden népet és minden embert, hogy testvéri kapcsolatban álljon a másikkal, hiszen mindannyian Isten teremtményei vagyunk! – fogalmaz Vejkey Imre.
2023. február 24. 16:49

Vejkey Imre – magyarhirlap.hu

A Parlamenti Imacsoport tagjai 24 órán keresztül imádkoznak a békéért az ukrajnai háború kitörésének évfordulóján - közölte Vejkey Imre KDNP-s képviselő, az imacsoport vezetője. Őt kérdezte a Gondola.

– Képviselő úr, a 24 órás imaláncban óránkénti beosztásban vesznek részt az imacsoport tagjai, összesen 74-en. Miért jelezi már ez önmagában is azt, hogy az imának hatalmas ereje van.

– Ki kell mondanunk azt a mára elhomályosulni látszó igazságot, hogy az imádságnak – minden ezzel ellentétes híresztelés ellenére – igenis van ereje, és minél többen imádkozunk egy magasztos célért, annál hatalmasabb lesz az imánk ereje! A hívő politikusnak pedig az a feladatA, hogy ezt az igazságot megvallja! A Magyar Parlamenti Imacsoport ezért nem maradhatott csöndben az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján, és ezért van az, hogy ilyen jelentős számban imádkozunk ma 0-24 órában a békéért.

– Ön mindenkit arra kér, hogy az orosz-ukrán háború kitörésének évfordulóján, pénteken csatlakozzanak a közös imához egy-egy órára. Hogyan emeli az ima erejét az, hogy ezúttal nem személyes vagy családi célért, hanem globális érdekért mondanak fohászt a Teremtőnek a hívek?

 – Az ima lényege nem más, mint válasz az Úr láthatatlan hívására, válasz arra, hogy bár nem látjuk, de Isten mégis itt van velünk, itt van ünnepeinkben és mindennapjainkban, itt van személyes életünkben, gondjainkban és sikereinkben is. Az Úr az ima által tanít is minket, ezért az ima után el is kell gondolkodnunk azon, hogy mire tanított ma, mi a mai feladatom, amit az Ő dicsőségére meg kell valósítanom! Ez nyilván olyan feladat lehet, mely nem az én személyes érdekemet, hanem a közösség érdekét szolgálja. És ha imáinkban erre fókuszálunk, akkor az visszahat ránk, erősebbé tesz bennünket és erősebbé teszi az imánkat is!

– A fegyverek hatalma helyett újra Isten békéje legyen a győzedelmes, hogy a világ hatalmasai felismerjék, hogy a háború nem megoldás. A magyarországi ima ténye miképpen segítheti békéhez a két keresztény népet, amely egymás ellen háborúzik?

– A magyarországi ima nemcsak ezt a két népet segíti a békéhez, hanem minden népet, sőt még a világ hatalmasait is. Az Úr az ima által ugyanis arra vezet rá minden népet és minden embert, hogy testvéri kapcsolatban álljon a másikkal, hiszen mindannyian Isten teremtményei vagyunk! Ez az ima rámutat arra, hogy el kell köteleződnünk az Úr igazsága mellett, mert csak ez segít bennünket abban, hogy életünk végén mondhassuk „a pályát megfutottuk”! Ehhez igaz embernek kell lennünk, aki döntéseiben egyre jobban hallgat a Lélek hangjára. Ehhez pedig az kell, hogy az élet minden területén először az Úrhoz folyamodjunk, hogy munkánknak méltó eredménye születhessen! Csak ezen az úton jutunk el oda, hogy kősziklára építjük életünket és nem homokra! Az ima végül rámutat arra, hogy felelősséggel tartozunk nem csak magunkért, hanem a másik emberért is! Adja az Úr, hogy ez a felelősség minél többünket vezéreljen!

Molnár Pál

MTI
Címkék:
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
    Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
  • Több százezer fát ültettek országszerte
    "Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja" - emelte ki a kormánypárti politikus. Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP "Ültessünk, hogy élhessünk!" elnevezésű faültetési programja - jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
  • Varga Judit: Magyar Péter késsel járkált a lakásban
    A volt igazságügyi miniszter egy olyan esetről is beszámolt, amikor "Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban" - idézte fel, ennél az esetnél elmondása szerint az édesanyja is jelen volt, aggódtak, hogy mit fog tenni a férje.
  • Nem lehet megállítani Kína fejlődését
    Hszi elmondta, hogy Kína folyamatos és stabil politikát folytat Európával szemben, és Európát fontos pólusnak és együttműködő partnernek tekinti a többpólusú világban.
MTI Hírfelhasználó