Politikusok imádkoznak a békéért
A magyarországi ima nemcsak ezt a két népet segíti a békéhez, hanem minden népet, sőt még a világ hatalmasait is. Az Úr az ima által ugyanis arra vezet rá minden népet és minden embert, hogy testvéri kapcsolatban álljon a másikkal, hiszen mindannyian Isten teremtményei vagyunk! – fogalmaz Vejkey Imre.
2023. február 24. 16:49

Vejkey Imre – magyarhirlap.hu

A Parlamenti Imacsoport tagjai 24 órán keresztül imádkoznak a békéért az ukrajnai háború kitörésének évfordulóján - közölte Vejkey Imre KDNP-s képviselő, az imacsoport vezetője. Őt kérdezte a Gondola.

– Képviselő úr, a 24 órás imaláncban óránkénti beosztásban vesznek részt az imacsoport tagjai, összesen 74-en. Miért jelezi már ez önmagában is azt, hogy az imának hatalmas ereje van.

– Ki kell mondanunk azt a mára elhomályosulni látszó igazságot, hogy az imádságnak – minden ezzel ellentétes híresztelés ellenére – igenis van ereje, és minél többen imádkozunk egy magasztos célért, annál hatalmasabb lesz az imánk ereje! A hívő politikusnak pedig az a feladatA, hogy ezt az igazságot megvallja! A Magyar Parlamenti Imacsoport ezért nem maradhatott csöndben az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján, és ezért van az, hogy ilyen jelentős számban imádkozunk ma 0-24 órában a békéért.

– Ön mindenkit arra kér, hogy az orosz-ukrán háború kitörésének évfordulóján, pénteken csatlakozzanak a közös imához egy-egy órára. Hogyan emeli az ima erejét az, hogy ezúttal nem személyes vagy családi célért, hanem globális érdekért mondanak fohászt a Teremtőnek a hívek?

 – Az ima lényege nem más, mint válasz az Úr láthatatlan hívására, válasz arra, hogy bár nem látjuk, de Isten mégis itt van velünk, itt van ünnepeinkben és mindennapjainkban, itt van személyes életünkben, gondjainkban és sikereinkben is. Az Úr az ima által tanít is minket, ezért az ima után el is kell gondolkodnunk azon, hogy mire tanított ma, mi a mai feladatom, amit az Ő dicsőségére meg kell valósítanom! Ez nyilván olyan feladat lehet, mely nem az én személyes érdekemet, hanem a közösség érdekét szolgálja. És ha imáinkban erre fókuszálunk, akkor az visszahat ránk, erősebbé tesz bennünket és erősebbé teszi az imánkat is!

– A fegyverek hatalma helyett újra Isten békéje legyen a győzedelmes, hogy a világ hatalmasai felismerjék, hogy a háború nem megoldás. A magyarországi ima ténye miképpen segítheti békéhez a két keresztény népet, amely egymás ellen háborúzik?

– A magyarországi ima nemcsak ezt a két népet segíti a békéhez, hanem minden népet, sőt még a világ hatalmasait is. Az Úr az ima által ugyanis arra vezet rá minden népet és minden embert, hogy testvéri kapcsolatban álljon a másikkal, hiszen mindannyian Isten teremtményei vagyunk! Ez az ima rámutat arra, hogy el kell köteleződnünk az Úr igazsága mellett, mert csak ez segít bennünket abban, hogy életünk végén mondhassuk „a pályát megfutottuk”! Ehhez igaz embernek kell lennünk, aki döntéseiben egyre jobban hallgat a Lélek hangjára. Ehhez pedig az kell, hogy az élet minden területén először az Úrhoz folyamodjunk, hogy munkánknak méltó eredménye születhessen! Csak ezen az úton jutunk el oda, hogy kősziklára építjük életünket és nem homokra! Az ima végül rámutat arra, hogy felelősséggel tartozunk nem csak magunkért, hanem a másik emberért is! Adja az Úr, hogy ez a felelősség minél többünket vezéreljen!

Molnár Pál

MTI
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Az európai emberek nem kérnek a migránsinvázióból
  Bakondi György szerint komoly fenyegetést jelent az illegális migráció az európai emberek mindennapjaira. Azok a lépések, amelyeket a magyar kormány megtett ezen a területen, továbbra is a magyar emberek többségének a támogatását, "pártszimpátián túlnyúló" támogatását élvezik.
 • A férfiasság értéke fényben a Palotajátékokon
  A valódi európai értékek emelkedtek fénybe a 39. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok első két napján. A férfiasság és a nemes nőiesség szépsége a harmadik napon, vasárnap is élményt ad a Visegrádra látogatóknak.
 • Női öttusacsapatunk sikere
  A magyar trió a hazaiak harmadik érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival.
MTI Hírfelhasználó