Csoportosan adják meg magukat az ukránok
A biztonságot nemcsak a mi oldalunkról garantáltuk, hanem mi gondoskodtunk arról is, hogy a sajátjaik ne öljék meg őket. Minden rendben ment” – mondta az orosz fegyveres erők egységének parancsnoka.
2023. július 19. 10:05

oroszhirek.hu

„Minden rendben ment” – mondta az orosz fegyveres erők egységének parancsnoka. Ukrán katonák egy csoportja önként megadta magát az Orosz Fegyveres Erők egységeinek Zaporizzsja közelében – közölte a RIA Novosztyival az orosz egység parancsnoka – írja az oroszhirek.hu.

„Az ukrán fegyveres erők katonái az úgynevezett »humanitárius« frekvencián léptek kapcsolatba egységünkkel, amit az ellenséges állások fölött ledobott szórólapokon jeleztünk nekik, azzal a feltétellel, hogy önként leteszik a fegyvert. Tárgyaltunk a részletekről. Mi gondoskodtunk a biztonságukról, amikor átlépték a (védelmi) vonalat. A biztonságot nemcsak a mi oldalunkról garantáltuk, hanem mi gondoskodtunk arról is, hogy a sajátjaik ne öljék meg őket. Minden rendben ment” – mondta az orosz fegyveres erők egységének parancsnoka, olvasható az oroszhirek.hu oldalon.

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Kína és Magyarország mindig barátok voltak
    A kínai elnök hangsúlyozta: az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen egyetértettek abban, hogy Kína és Magyarország mindig is jó barátok voltak, akik bíznak egymásban, segítik egymást és kölcsönösen előnyös kapcsolatok kialakítására törekednek.
  • Molnár Pál kapta az Innovációs Szövetség Média Díját
    Molnár Pál folyamatosan nyilvánosságot adott a hazai innovációs fejleményeknek, szakmai kapcsolata szoros a Szövetséggel, rendszeresen megjelentette a sajtóközleményinket, interjúiban bemutatta a fiatal tehetségeket és az őket inspiráló hátteret, iskolákat, tanárokat, szülőket – olvasható a laudációban.
  • A kínai államfő házastársa a Budavári Palotában
    A kínai és a magyar államfők házastársainak Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója mutatta be a Herendi Porcelán történetét és két kihelyezett műtárgyat, majd Tartó László porcelánfestő művész porcelánfestési technikákból tartott bemutatót.
MTI Hírfelhasználó