Védeni kell a civilizációt a pusztító rögeszmék ellen
Amit tehetünk az, hogy a nyilvánosság erejével lépünk fel a pusztító rögeszméikkel szemben – mint például a migráció vagy a gyermekeket támadó genderideológia. Kiemelt szerepe van ebben Magyarországnak, hiszen nálunk még valódi szólásszabadság van: a magyaroknak szabad leleplezniük Sorosék terveit – mutat rá Koskovics Zoltán.
2023. július 21. 00:25

Koskovics Zoltán – hirtv.hu

Az amerikai Médiakutató Központ (Media Research Center, MRC) által létrehozott szólásszabadság-párti ernyőszervezet, a Szövetség a Szólásszabadságért (Free Speech Alliance, FSA) bejelentette az Alapjogokért Központ csatlakozását. Koskovics Zoltánnak, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzőjének tett föl kérdéseket a Gondola.

– Koskovics úr, az amerikai kormány kényszert alkalmazott és összejátszott a közösségimédia-vállalatokkal a szabadságjogok cenzúrázására és eltiprására – állapította meg L. Brent Bozell, a Médiakutató Központ alapító elnöke. Az atlanti tengely országaiban azonban továbbra is az USA a demokrácia mintaállama. Ezt a meggyökeresedett hiedelmet hogyan lehet a tudományosan tisztázott tények valóságára cserélni?

– Tény, hogy nem az amerikai demokrácia aranykorát éljük. Korai lenne azonban temetni a szabadság eszméjét az Egyesült Államokban, különösen európai összevetésben. Az EU vezető hatalmában, Németországban lényegében semmilyen politikai ellenállás nincs a hagyományos pártok körében a balliberális tábor hegemonizáló törekvéseivel szemben. A magukat „kereszténydemokratának” mondó pártok is zokszó nélkül elfogadják a progresszív fősodor véleménymonopóliumát. Ehhez képest az Egyesült Államokban azért van ok az optimizmusra is. Igaz, hogy a jelenlegi demokrata vezetés önkényuralmi eszközök alkalmazásától sem riad vissza annak érdekében, hogy érvényesítse a politikai álláspontját – itt gondolhatunk a közösségi hálók zömében érvényesülő cenzúrára, szűnni nem akaró háborús uszításra, és a Donald Trump elleni koncepciós perekre is –, de teljesen világos, hogy van egy másik Amerika is. Az USA-ban valódi politikai harc dúl a nemzet lelkéért és a köztársaság jövőjéért, ahol a konzervatívok hátrányból indulnak ugyan, de nem esélytelenül. A Médiakutató Központ által életre hívott Szövetség a Szólásszabadságért – melyhez az Alapjogokért Központ is csatlakozott – azért küzd, hogy a józan ész hangjai eljussanak a polgárokhoz Amerikában is. A tengerentúli jobboldal felismerte a veszélyt, amelyet a baloldal elnyomó törekvései jelentenek a nyugati civilizáció valódi alapértékeire nézve, és „csapatai harcban állnak”. Tekintve, hogy a globális baloldal a világ szinte minden országában azonos eszközökkel támadja az Isten, Haza, Család értékegyüttesét, fontos felismernünk azt, hogy szükség van a nemzeti erők nemzetközi együttműködésére, annak érdekében, hogy a civilizációnk elleni támadást visszaverjük.

undefined

Az amerikai Médiakutató Központ (Media Research Center, MRC) jelvénye – wikipedia

Ha a baloldal cenzúrázásra irányuló erőfeszítései sikert aratnak, a józan ész valamennyi hangja kiszorulhat az eszmék piacteréről, beleértve olyan létfontosságú területeket is, mint a gyermekek genderideológiától való megóvása, valamint az illegális és ellenőrizetlen migrációt kordában tartó határvédelem. Hazánkban nemcsak a szélsőséges brüsszeli diktátumok, hanem az ötödik hadoszlop manipulációi is fokozzák ezt a kockázatot. Mit tehet a civil-Magyarország a társadalom megvédéséért?

– Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a nyílt társadalom eszmerendszerére egy olyan nemzetközi hálózatra támaszkodik, mely valóban globális befolyásra tör. Emlékeztetném a Tisztelt Olvasókat, hogy Alexander Soros, aki nem rég vette át a Soros klán irányítását, azt ígérte, hogy apjánál is agresszívebben fogja érvényesíteni politikai célkitűzéseit, így az eddig megszokottnál is ádázabb küzdelemre kell felkészülnünk. A nyílt társadalom ideológiáját képviselik a magyarországi pártok és a brüsszeli – sajnos nyomasztó politikai túlsúllyal bíró – eurokraták is. Amit tehetünk az, hogy a nyilvánosság erejével lépünk fel a pusztító rögeszméikkel szemben – mint például a migráció vagy a gyermekeket támadó genderideológia. Kiemelt szerepe van ebben Magyarországnak, hiszen nálunk még valódi szólásszabadság van: a magyaroknak szabad leleplezniük Sorosék terveit, nálunk van arra lehetőség, hogy valódi, nyílt sisakos társadalmi vita keretében keressük az igazságot és a működőképes megoldásokat a problémákra. Azonban be kell látnunk, hogy mindez önmagában kevés. Az európai polgárokhoz is el kell juttatnunk a magyar recepteket, megoldásokat, ugyanis valódi fordulatra csak akkor számíthatunk, ha a jobboldali pártok sikeresen helyt állnak a jövőre esedékes EP-választásokon. A magyar civil társadalomnak tehát az a feladata, hogy a nemzetközi konzervatív kollaboráció motorja legyen.

The Free Speech Alliance

 Szövetség a Szólásszabadságért (Free Speech Alliance, FSA) – media research center

– Dan Schneider, az MRC szólásszabadságért felelős alelnöke a közleményben jelezte: „bizonyítékot találtunk arra, hogy a Biden-adminisztráció külföldi szervezetekkel összejátszva terjeszti ki cenzúráját a világ minden sarkába.” A Fehér Ház önmagáról a világdemokrácia központjának képét sugallva hatalmas pénzzel és kiterjedt hálózattal rendelkezik a kleptokrata uralom növeléséhez. Hogyan alakítható ki egy hasonló nagyságú erő, amely fokozatosan helyreállíthatja a demokráciát?

– Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy az amerikai baloldal és a radikalizálódó Demokrata Párt egyre inkább rátelepszik az Egyesült Államok államapparátusára és annak szinte korlátlan eszközeit a konzervatívok és a józan gondolkodású amerikai polgárok ellen fordítja. Amennyire veszélyes pillanat ez az amerikai történelemben, annyira kézenfekvő a megoldás is: ha a választópolgárok elveszik a hatalmat a demokratáktól – márpedig erre a mai nehéz körülmények, és egyenlőtlen verseny keretében is mutatkozik lehetőségük –, akkor a jobboldal Donald Trump vezetésével képes lehet arra, hogy „visszavegye a hazát”. Nyilván ehhez nem kis erőfeszítésre, fáradhatatlan és következetes munkára van szükség, de tény, hogy az amerikai baloldal által okozott sebek gyógyítására az amerikai jobboldal a legtermészetesebb gyógyír.

Főoldal

alapjogokert.hu

Mindez nem oldja meg az összes problémát, és nem töri le a nyílt társadalom globális túlhatalmát. Utóbbihoz már az európai polgárok segítségéhez kell folyamodnunk, annál is inkább, mert minden jel arra utal, hogy ha Amerikában vissza is tér a józan ész a kormányrúdhoz, nem számíthatunk arra, hogy a tengerentúli konzervatívok magukra vállalják Európa gondjainak a megoldását. Arra fognak koncentrálni, hogy a saját házuk táján rendet rakjanak. Kontinensünkön a legfontosabb mérföldkövet az EP-választások jelentik. Már jövőre minimális célkitűzés, hogy blokkoló kisebbséget kell szereznie az európai jobboldalnak az Unió föderális intézményeiben. Idővel pedig a többség megszerzése a cél. A nyílt társadalom dominanciáját végső soron akkor lehet felszámolni, ha Washington, Brüsszel és az európai fővárosok közösen tudnak fellépni ellene. Persze ez borzalmasan nehéz feladat, de csak így állíthatjuk helyre a nyugati civilizáció becsületét.

Ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy végső győzelem éppúgy nincs, ahogy nem létezik visszafordíthatatlan vereség sem. Amikor a múlt század végén megbukott a szovjet típusú kommunizmus, sokan úgy véltük, hogy elsöprő, visszafordíthatatlan diadalt arattunk e sötét ideológia fölött. Ma már realistábbak – és talán bölcsebbek – vagyunk. Tudjuk, hogy a baloldal nem vész el, csak átalakul. Gyermekeinknek és unokáinknak épp úgy meg kell majd küzdenie vele, mint nekünk. Ám az, ahogy mi most szembenézünk ezzel a kihívással, példát mutathat és inspirációt nyújthat számukra a jövőben. 

Molnár Pál

gondola
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Fico megjósolta, hogy merénylet lesz
    "Az utcákon trágár módon szidják a kormánypolitikusokat, és én már azt várom, hogy ez a frusztráció, amelyet a Denník N, a Sme és az Aktuality gerjeszt, mikor torkollik valamelyik vezető kormánypolitikus meggyilkolásába. És ezzel most nem túlzok egy cseppet sem" - írta Robert Fico egy az államfőválasztás után közzétett Facebook bejegyzésében.
  • A székelyföldi Nagymedesér
    "Nagyon fontos, hogy helyi szinten, megyei szinten és országos szinten is ott legyenek az erőink, hiszen csak így tudjuk a magyarság érdekében az érdekképviseletet, politikai képviseletet ellátni. Ugyanennyire fontos, hogy mi, magyarok egymást erősítsük az Európai Unióban" - mondta Potápi Árpád.
  • Kritikus állapotban a szlovák kormányfő – Videók!
    A helyszínen három-négy lövés dördült, majd a Denník N hírportál helyszíni tudósítója azt látta, hogy a kormányfő testőrei felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik. A Plus7Dní híroldal információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések.
MTI Hírfelhasználó