Önleleplező USA
Az USA védelmi minisztériuma most egy az egyben, nyíltan elismerte, hogy kifejezetten gazdasági érdek – benne a hadiipar megerősítésének célja – áll az ukrajnai háború folytatása mögött. Még a munkahelylétesítést is említették.
2023. október 28. 11:51

cfr.org

Az USA védelmi minisztériumának közleménye az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítséget a nemzetbiztonságba való "okos befektetésnek" nevezi, ami egyben erősíti az amerikai védelmi ipart, és munkahelyeket teremt az amerikai emberek számára.

Valamelyik gyakornok írhatta a közleményt.

A nemzetközi ügyekben profi Egyesült Államok itt ballépést követett el. Az ukrajnai háború ügyében ugyanis a sugallás az, hogy a csúnya agresszor ellen a magasztos eszmék védelmében kell harcolni. Főleg az úgynevezett „demokrácia” védelmében és exportálása érdekében.

Pont az USÁ-ban bukott meg a demokrácia.

A nagy állam ugyanis nem tudott csalás nélküli elnökválasztást lebonyolítani. Tiszta választás nélkül nincs tiszta demokrácia, sőt semmilyen demokrácia nincs. Az alvilág uralma, diktatúrája van.

És beütnek a súlyos melléfogások.

Az USA védelmi minisztériuma most egy az egyben, nyíltan elismerte, hogy kifejezetten gazdasági érdek – benne a hadiipar megerősítésének célja – áll az ukrajnai háború folytatása mögött. Még a munkahelylétesítést is említették.

És ami a lényeg: befektetés. Mégpedig okos.

Miért tudjuk mégis, hogy ebből az infantilis önleleplezésből nem lesz botrány? Mert látjuk, elszenvedjük a fősodor működését. A botrány is iparilag kialakított produktum. Ha egy politikus tiszta, logikus érvet mond, az is botránnyá fejleszthető. Ha egy minisztériumi gyakornok súlyos balgaságokat ír, agyonhallgatható.

A fősodor – ellentétben a minisztériumi gyakornokkal – profi.

Frank Zappa USA-rocker már évtizedekkel ezelőtt kimondta: „A politika a hadiipar szórakoztató üzletága.” Így hát fölvetődik: csak korrupció, vagy annál több: zsarolás erőlteti rá Brüsszelre az USA hadiiparának kiszolgálását? – ezen gondolkozhatunk.

Obama idejében lehallgatták az európai vezetőket.

Vélhető, hogy többen is zsarolhatóvá váltak. Sejthető, hogy a rendkívül buta és ártalmas politikusi döntések mögött ez bújik meg. A korrupció kevés lett volna ahhoz, hogy migránsinváziót serkentsen Európa önmaga ellen.

És wilkommenskultur-t hirdessen meg.

Ha már az USA minisztériuma beismeri, hogy a háború folytatását: napi több száz ukrán és orosz katona megölését „okos befektetésnek" tartja, akkor az elborult brüsszeli politikusoknak legalább a sleppje miért nem szól nekik, hogy hagyják abba a magasztos szempontokra való hivatkozást?

Mert az USA színt vallott, s ezzel nevetségessé tette őket.

Vélhetően azért, mert már De Gaulle is ártalmas képződménynek tekintette a brüsszeli bürokráciát, pedig akkor még nem voltak negyvenezren. A slepp nem alkalmas jó irányú történelemalakításra.

Így az európai uniós vezetők a szórakoztatóipar jól fizetett komédiásai.

Molnár Pál
 

gondola
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Moszkva körözést adott ki Zelenszkij ellen
    Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint.
  • Kiszámíthatóság a családoknak
    Hornung Ágnes az intézkedések között említette az otthonteremtési támogatást és a január 1-jével megjelenő csok pluszt. Utóbbi támogatási formában "robbanásszerű" az emelkedés, az első három hónap adatai szerint több mint 3100 család igényelte, az átlagos hitelérték 26 millió forint - ismertette.
MTI Hírfelhasználó