Önleleplező USA
Az USA védelmi minisztériuma most egy az egyben, nyíltan elismerte, hogy kifejezetten gazdasági érdek – benne a hadiipar megerősítésének célja – áll az ukrajnai háború folytatása mögött. Még a munkahelylétesítést is említették.
2023. október 28. 11:51

cfr.org

Az USA védelmi minisztériumának közleménye az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítséget a nemzetbiztonságba való "okos befektetésnek" nevezi, ami egyben erősíti az amerikai védelmi ipart, és munkahelyeket teremt az amerikai emberek számára.

Valamelyik gyakornok írhatta a közleményt.

A nemzetközi ügyekben profi Egyesült Államok itt ballépést követett el. Az ukrajnai háború ügyében ugyanis a sugallás az, hogy a csúnya agresszor ellen a magasztos eszmék védelmében kell harcolni. Főleg az úgynevezett „demokrácia” védelmében és exportálása érdekében.

Pont az USÁ-ban bukott meg a demokrácia.

A nagy állam ugyanis nem tudott csalás nélküli elnökválasztást lebonyolítani. Tiszta választás nélkül nincs tiszta demokrácia, sőt semmilyen demokrácia nincs. Az alvilág uralma, diktatúrája van.

És beütnek a súlyos melléfogások.

Az USA védelmi minisztériuma most egy az egyben, nyíltan elismerte, hogy kifejezetten gazdasági érdek – benne a hadiipar megerősítésének célja – áll az ukrajnai háború folytatása mögött. Még a munkahelylétesítést is említették.

És ami a lényeg: befektetés. Mégpedig okos.

Miért tudjuk mégis, hogy ebből az infantilis önleleplezésből nem lesz botrány? Mert látjuk, elszenvedjük a fősodor működését. A botrány is iparilag kialakított produktum. Ha egy politikus tiszta, logikus érvet mond, az is botránnyá fejleszthető. Ha egy minisztériumi gyakornok súlyos balgaságokat ír, agyonhallgatható.

A fősodor – ellentétben a minisztériumi gyakornokkal – profi.

Frank Zappa USA-rocker már évtizedekkel ezelőtt kimondta: „A politika a hadiipar szórakoztató üzletága.” Így hát fölvetődik: csak korrupció, vagy annál több: zsarolás erőlteti rá Brüsszelre az USA hadiiparának kiszolgálását? – ezen gondolkozhatunk.

Obama idejében lehallgatták az európai vezetőket.

Vélhető, hogy többen is zsarolhatóvá váltak. Sejthető, hogy a rendkívül buta és ártalmas politikusi döntések mögött ez bújik meg. A korrupció kevés lett volna ahhoz, hogy migránsinváziót serkentsen Európa önmaga ellen.

És wilkommenskultur-t hirdessen meg.

Ha már az USA minisztériuma beismeri, hogy a háború folytatását: napi több száz ukrán és orosz katona megölését „okos befektetésnek" tartja, akkor az elborult brüsszeli politikusoknak legalább a sleppje miért nem szól nekik, hogy hagyják abba a magasztos szempontokra való hivatkozást?

Mert az USA színt vallott, s ezzel nevetségessé tette őket.

Vélhetően azért, mert már De Gaulle is ártalmas képződménynek tekintette a brüsszeli bürokráciát, pedig akkor még nem voltak negyvenezren. A slepp nem alkalmas jó irányú történelemalakításra.

Így az európai uniós vezetők a szórakoztatóipar jól fizetett komédiásai.

Molnár Pál
 

gondola
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • A kormányfő Zala és Vas vármegyében
  „Látni akarjuk felnőni a gyerekeinket és az unokáinkat. Ezért állunk ki a béke mellett. Akármekkora lesz is rajtunk a nyomás, ellenállunk a háborús őrületnek. Ehhez kérjük a magyarok támogatását június 9-én" - fogalmazott Orbán Viktor.
 • Nagy veszély a NATO ukrán missziója
  A legnagyobb konkrét intézményi veszélyt a NATO ukrán missziója jelenti. Magyarország abban érdekelt, hogy csak és kizárólag olyan döntést hozhasson a NATO - még akkor is, ha a NATO-csapatok be akarnak vonulni Ukrajna területére -, amelyből Magyarország teljes egészében kimaradhat - rögzítette a miniszter, jelezve, hogy ez azt jelenti, Magyarország sem katonát nem akar küldeni, sem pénzügyileg nem akar hozzájárulni a misszióhoz.
 • Ingfelgyűrős munkára készül Szentkirályi Alexandra
  Szentkirályi Alexandra úgy vélekedett, több területen a kormány végezte el a munkát a főváros helyett, ezek közül az országbérlet kiterjesztését emelte ki a BKK-BKV csoport munkavállalóira. Emlékeztetett arra, hogy öt évvel ezelőtt 200 milliárd forint iparűzésiadó-megtakarítással adták át a várost, most pedig a növekvő bevételek mellett "a csőd szélén tántorog".
MTI Hírfelhasználó