Debreceben csak a győzelem elfogadható – Videó!
A dublini blama után válogatottunknak csak a több gólos győzelem elfogadható a debreceni mérkőzésen. Marco Rossinak el kell kerülnie a rossz cseréket, és értelmes taktikát kell kidolgoznia a mérkőzésre.
2024. június 7. 18:23

A maestro már elfelejtette a dublini blamát... Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Izrael elleni másnapi felkészülési mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott legfőbb célja az lehet szombaton az Izrael elleni barátságos mérkőzésen, hogy az írországi vereség után önbizalmat szerezzen a debreceni "főpróbán" a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokság előtt.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese három napja Dublinban több mint másfél év és 14 veretlenül megvívott találkozó után kapott ki, amit bár a nyilatkozatok alapján nem tragédiaként élt meg a csapat, ugyanakkor az biztos, hogy a kontinensviadalra jobb lenne pozitív élménnyel, önbizalommal felvértezve utazni.

 

 

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az Izrael elleni másnapi felkészülési mérkőzés előtt a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt
   
A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető játékosai hozzáállásával elégedett volt az ír fővárosban, mert az egész mérkőzésen fölényben futballoztak, így egyéni hibák eredményezték a váratlan kudarcot. Ami némi aggodalomra ad okot Rossinak, hogy Nego Loic és Dárdai Márton is kisebb sérülést szenvedett, így kérdéses, hogy tudják-e vállalni a fellépést Debrecenben.

rossi
   
A hajdúsági városban eddig veretlen a nemzeti együttes, ugyanis a régi Nagyerdei Stadionban - még 1949-ben és 1979-ben - mindkét találkozóját megnyerte, majd az újban egy-egy győzelem és döntetlen a mérlege, miután 2014-ben 2-2-t játszott Dániával, egy évvel később pedig 4-0-ra verte Litvániát.
   
Izrael ellen a papírforma szerint folytatható ez a jó sorozat, ugyanis az elmúlt másfél évben igazán értékes győzelmet egyáltalán nem ért el a rivális, a tavalyi Európa-bajnoki selejtezősorozatban mindössze Andorrát és Fehéroroszországot tudta felülmúlni egyaránt kétszer, miközben Koszovó, Románia és a magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő Svájc ellen nyeretlen maradt.
   

A vendégek szinte hazalátogatnak Magyarországra, ugyanis ebben a periódusban négy meccsüket is itt játszották, ebből háromszor pályaválasztóként a gázai fegyveres konfliktus miatt. Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban és a felcsúti Pancho Arénában két-két alkalommal szerepeltek, a mérlegük egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereség. A legfájóbb kudarc is Magyarországon született, amikor Izrael márciusban 1-0-s előnyről 4-1-re kikapott Izlandtól az Eb-pótselejtező elődöntőjében, amivel eldőlt, hogy a csapat nem lesz ott a németországi kontinensviadalon.
   
A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.
 

Dicséri Rossit az izraeli edző

Jó ellenfelei szeretnének lenni a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatottnak az izraeliek, akik szerint Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének ereje a csapategységben van - hangzott el a szombati barátságos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, pénteken a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Eli Dasa, az izraeli válogatott csapatkapitánya kifejtette: sokat gyakoroltak és felkészültek a szombati találkozóra, tanulmányozták a magyarok korábbi mérkőzéseit. Hozzátette, azt nem szabad elfelejteni, hogy most egy barátságos összecsapásról van szó, de megpróbálnak jó ellenfelei lenni a magyar válogatottnak. Dasa megköszönte a Magyar Labdarúgó Szövetség, az ország és a magyar emberek vendégszeretetét, ugyanis a hazájukban zajló háború miatt többször léptek pályára Magyarországon az utóbbi időben.

 

Ran Ben Shimon, az izraeli labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b) és Eli Dasa játékos a Magyarország elleni másnapi felkészülési mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt
   
Ran Ben Shimon szövetségi kapitány kiemelte, hogy a magyar csapat nem hagyományos futballt játszik, amin azt érti, hogy a játékosok gyakran váltogatják pozíciójukat. Ezzel együtt - amint ígérte - megpróbálnak úgy hozzáállni a mérkőzéshez, hogy az a magyar válogatottnak hasznos felkészülés legyen az Európa-bajnokságra.
   
Az izraeli szakvezető úgy véli, Marco Rossi olyan együttest hozott össze, melynek a csapatjátéka kiváló, összehangoltan tud játszani, ez jelenti a "legnagyobb" veszélyt az ellenfelek számára.
   
A szövetségi kapitány ezen a mérkőzésen debütál az izraeli csapat kispadján. Saját együttesével kapcsolatban kiemelte, nem azt veszi figyelembe, milyen csapatot kapott, hanem, hogy az általa kitűzött célokat elérjék a jövőben, így aztán mindig az aktuális mérkőzésre koncentrál.
   
A Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a debreceni Nagyerdei Stadionban, az M4 Sport és Kossuth Rádió élőben közvetíti az összecsapást.

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Elcelebesedett olimpia
    Az olimpia az emberiség egyik nagy közös ünnepe, s noha mindig voltak benne kisebb-nagyobb szennyeződések, sokat segíthet abban, hogy a sportvilág napról napra belenevessen a celebnyomulás otromba ábrázatába.
  • A kormány támogatja a bortermelőket
    Latorcai Csaba kiemelte, 30 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre szerkezetátalakító támogatásra, amelyből jelentős arányban részesednek a badacsonyi szőlősgazdák is. Hozzátette, segíteni kell a "minden nemzetközi összevetésben helytálló" badacsonyi borok terjesztését is. Ezt a célt is szolgálja a magyar borok nemzetközi marketingjére rendelkezésre álló másfél milliárd forintos támogatási összeg.
  • Kristályosodóban a gazdasági semlegesség
    A szélsőség is megjelent Kötcsén, hisztériáztak, őket a sajtó képviselői bátorították európai viselkedésmódra.
  • A CIA szerint fenyegetik a világrendet
    Moore és Burns szerint az MI6 és a CIA közösen lép fel az orosz hírszerzés által Európában folytatott "felelőtlen szabotázshadjárattal" szemben is. Hozzáteszik: Oroszország "cinikus módon" használ technológiai eszközöket hazugságok és álinformációk terjesztésére, annak érdekében, hogy éket verjen a nyugati szövetséges országok közé.
MTI Hírfelhasználó