Spanyol Nagydíj - Idén is Verstappen nyert
2024. június 23. 16:45

A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat Barcelonában, ezzel tovább növelte előnyét a pontversenyben.

Red Bull's Dutch driver Max Verstappen celebrates winning the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on June 23, 2024 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona.

ntimes.nl

A 26 éves Verstappennek - aki sorozatban harmadszor győzött a Barcelona melletti aszfaltcsíkon - ez pályafutása 61. futamgyőzelme, az idei szezonban hetedszer diadalmaskodott.
   
Mögötte Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért célba másodikként, a harmadik pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes szintén brit pilótája lett.
   
A versenyzők ideális körülmények között vághattak neki a 66 körös száguldásnak, s a brit George Russell (Mercedes) a negyedik helyről szenzációsan kapta el a startot. Csapattársát lerajtolta, az egymásra figyelő Verstappent és Norrist pedig körbeautózta - utóbbi a pole pozícióból egészen a harmadik helyig csúszott vissza. A hollandok címvédője a harmadik kör legelején, a célegyenes utáni féktávon megelőzte Russellt, és azonnal ellépett riválisától. Norris nem szakadt le honfitársáról, de amikor mindenki végzett az első kerékcserékkel - a 15. és a 25. kör között - csak az ötödik helyre jött vissza, mert csapata jóval tovább kint tartotta a lágy keveréken, mint a többieket.
   
A boxutca-látogatások után Verstappen, Russell, Hamilton volt a sorrend az élen, mögöttük Sainz, Norris és Gasly száguldott, a pontszerző helyeken még Leclerc, Ocon, Pérez és Piastri haladt. Norris folyamatosan előzte le riválisait a frissebb gumikon, a 35. körben már második volt és elkezdte üldözni az élen zavartalanul köröző Verstappent. Igazán közel azonban az újabb kerékcserék után sem tudott kerülni a mclarenes versenyző a red bulloshoz, de Norris második helyt sem veszélyeztette senki. A hajrában a lágy gumikon száguldó Hamilton megelőzte csapattársát és feljött a dobogóra.
   
A világbajnoki idény jövő hétvégén az Osztrák Nagydíjjal folytatódik.

mti
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • Meghalt Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője
    Az IDF úgy tudja, hogy bejrúti légitámadásaiban a Hezbollah hat föld alatti fegyverraktára is megsemmisült. Értesülése szerint a milíciának voltak kínai gyártmányú rakétái - C-704 és C-802-esek - is az irániak mellett.
  • A kölcsönös tisztelet elve az ENSZ előtt
    "A szankciók jobban ártanak egyes európai országoknak, mint Oroszországnak, s azt is látjuk, hogy sok nyugat-európai vállalat és ország egyszerűen kikerüli a szankciókat" - leplezte le a nyugat-európai szélsőséget Szijjártó Péter.
  • A magyarokra mindig számíthatnak a bajba kerülők
    Rétvári Bence a HUNOR mentőszervezet újraminősítési eljárásának záróünnepségén emlékeztetett: szervezet egymás után harmadik alkalommal kapta meg az ENSZ INSARAG legmagasabb minősítését, amit háromszor csak az Amerikai Egyesült Államok mentőcsapata és a magyar mentőszervezet tudott megszerezni.
MTI Hírfelhasználó