Az EP volt spanyol alelnökének merénylője
2024. június 26. 19:21

Az Alejo Vidal-Quadras spanyol politikus lelövésének gyanújával Hollandiában letartóztatott tunéziai férfi egy Hollandiában élő iráni aktivista, újságíró meggyilkolására is készült - közölte szerdán a holland ügyészség.

Alejo Vidal Quadras reaparece tras su intento de asesinato - Radio  Televisión Canaria

Vidal-Quadras – canaria

A 78 éves jobboldali politikusra, az Európai Parlament volt alelnökére otthona közelében, a nyílt utcán lőttek rá tavaly novemberben. Vidal-Quadrast súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a politikus túlélte a gyilkossági kísérletet. A spanyol ügyészség akkor bejelentette, hogy a gyilkossági kísérletet egy, az iráni rezsimmel kapcsolatban álló szervezet tagjai hajthatták végre.
   
A 38 éves tunéziai férfit, akit a spanyol rendőrség Mehrez Ayari néven azonosított, a holland rendőrség e hónap elején tartóztatta le az észak-hollandiai Haarlemben, feltételezett tettestársával, egy 27 éves kolumbiai állampolgárságú férfival együtt. Mindkét gyanúsítottat szigorított őrizetben tartják, és csak ügyvédeikkel tarthatják a kapcsolatot.

La asociación de Vidal-Quadras denuncia que el Gobierno se niega a incluir  al presunto autor del atentado en la lista de los más buscados de Europol |  La Bandera

Ayari – la bandera
   

 

Az NlTimes hírportál tudósítása szerint egy holland nőt már korábban letartóztattak azzal a gyanúval, hogy ő finanszírozhatta a Vidral-Quadras elleni merénylelet.

Home

nltimes.nl
   

A spanyol és kolumbiai rendőrség négy másik személyt is letartóztatott a gyilkossági kísérlettel kapcsolatban.

mti
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Háborúpárti paktum
    "Az európai rend a szemünk láttára elpárolog", állandósult a terrorveszély, foszladozik a közbiztonság - emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: emellett visszaszorult az európai érdekérvényesítési képesség a nemzetközi politikában is, béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás lett.
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Újuló templomaink bástyái a szellemi végvárrendszernek
    Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök a szentmisén úgy fogalmazott, Isten a történelem ura, aki gondviselő szeretettel a végső cél felé vezeti az egész emberiséget.
MTI Hírfelhasználó