Magyarul kiválóan beszélő holland gazdasági miniszter
2024. július 3. 11:13

Geert Wilders barátunk pártjának győzelme után több hónappal letette hivatali esküjét a holland kormány, soraiban a magyarul kiválóan beszélő tiszteletbeli konzulunkkal, Dirk Beljaartscsal - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán, ahol a magyar nyelvű gratuláló levelet is közzétette.

KHN | Algemeen directeur KHN Dirk Beljaarts

A miniszter – khn.nl

Mint írta, Dirk Beljaarts hosszú éveken keresztül dolgozott elkötelezetten a holland-magyar kapcsolatok fejlesztéséért és segítette honfitársainkat ügyes-bajos dolgaik intézésében. Dirk Beljaarts mostantól gazdasági miniszterként dolgozik tovább. Köszönjük az elmúlt évek közös munkáját és készen állunk a következő évek közös munkájára is! - zárta bejegyzését Szijjártó Péter.
   
A levélben olvasható, hogy ma a gazdasági növekedés lassulása, illetve a versenyképesség hanyatlása Európa legégetőbb problémái közé tartoznak. Az elmúlt évek válságai miatt jelentős hátrányt szenvedtünk ezeken a területeken más, Európán kívüli gazdasági erőközpontokkal szemben. Ennek okán a legfontosabb feladataink egyike az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása, elutasítva inden ezt akadályozó, a racionális megfontolásokat teljes mértékben nélkülöző politikai ideológiát.
   
A fentieket szem előtt tartva, a július elsejével megkezdett európai uniós soros elnökségünk egyik kiemelt prioritása az EU-s versenyképességi paktumban való jelentős előrelépés, "amelyben számítunk Hollandia és az Ön támogatására" - fogalmazott Szijjártó Péter.
   
"Elnökségünk alatt ki fogunk állni a blokkosodás irányába tartó törekvések ellen. Véleményünk szerint erős nemzetgazdaságokon alapuló, szilárd és egységes európai belső piacra, valamint a szabadkereskedelmi kapcsolatok fenntartására és kiterjesztésére van szükség" - írta a tárcavezető.
   
Szijjártó Péter levelében elismerését és köszönetét fejezte ki Dirk Beljaartsnak a Magyarország érdekében végzett csaknem 10 éves tiszteletbeli konzuli munkájáért, valamint a magyar-holland kapcsolatok fejlesztéséért.
   
"Bízom benne, hogy az új holland kormány hivatalba lépésével a Hollandia és Magyarország közötti kapcsolatok tovább erősödnek" - olvasható Szijjártó Péter levelében.

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • A Kúria rendelje el az összes szavazat újraszámlálását
    Az Ab határozata szerint a Kúria megszegte a tisztességes bírósági eljáráshoz való jogból fakadó kötelezettségét, amely szerint köteles döntését okszerű indokolással alátámasztani.
  • A következő fél év a békemisszióról szól
    "Megtapasztaltam, hogy az álláspontok messze vannak egymástól, a háború lezárásához és a béke megteremtéséhez szükséges lépések száma magas, de a dialógus és párbeszéd helyreállítása tekintetében az első fontos lépést ma sikerült megtenni" - mondta Orbán Viktor, majd megjegyezte: folytatja ezt a munkát.
  • Sir Keir Starmer a brit miniszterelnök
    Most első ízben bekerült a londoni alsóházba Nigel Farage, a jobboldali radikális Reform UK párt vezetője, a brit EU-tagság megszűnéséért (Brexit) folytatott egykori kampány fő szószólója, aki korábban hét választáson próbált képviselői mandátumhoz jutni, mindannyiszor hiába.
MTI Hírfelhasználó