Bóka János
  • 2024. július 26. 09:47
    Bóka János a Kormányinfón azt mondta, ilyen sürgős intézkedést igénylő esetekben, a tagállamok kezdeményezésére, az Európai Bizottság három napon belül konzultációs eljárást kezd Ukrajnával.
  • 2024. július 24. 22:47
    "A változás politikai konfliktusokkal jár. Akkor járunk el felelősségteljesen, ha az őszinte közvetítő szerep megtartása mellett ezeket a konfliktusokat azért bevállaljuk" - szögezte le Bóka János.
  • 2024. július 11. 13:06
    Bóka János hangsúlyozta, hogy az elmúlt öt évet a magyar kormány sikertelennek értékeli az unió működése szempontjából, és az uniós választások eredménye is azt támasztja alá, hogy többségben vannak azok, akik szerint változtatni kell, nem mehet minden úgy, ahogy az elmúlt öt esztendőben ment.
  • 2024. július 10. 13:24
    Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai útjával kapcsolatban Bóka János elmondta, a látogatás "nem ütközik semmilyen nemzetközi, illetve uniós jogszabályba", és hangsúlyozta: amennyiben az Európai Unió tenni akar az ukrajnai konfliktus lezárásért, "akkor nyitva kell tartani a kommunikációs csatornákat Moszkvával".
  • 2024. július 10. 06:40
    Mindazon politikai erők, melyek a változásért kampányoltak, megerősödtek, mindazon politikai erők pedig, amelyek azt mondták, hogy mindennek így kell folytatódnia, veszteségeket szenvedtek - hívta fel a figyelmet a miniszter.
  • 2024. július 4. 13:14
    A politikai felelősség adja az értelmét a magyar uniós elnökségnek, hiszen ebben az időszakban lehet meghatározni az Európai Unió (EU) következő öt évének prioritásait – jelentette ki az európai uniós ügyekért felelős miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
  • 2024. július 1. 13:36
    Nemcsak a gépházat kell működtetnünk. Elő kell vennünk a térképet, az iránytűt, és fordítanunk kell a kormánykeréken: Európa hajója ugyanis nem jó irányba halad - leplezte le dilettáns uniós vezetőséget Bóka János.
  • 2024. június 30. 22:27
    Bóka János szerint "igen sajátos időszak" lesz a következő fél év az EU történetében, mert a magyar uniós elnökségnek az éppen felálló Európai Parlamenttel és az új biztosok megválasztásával még átmeneti időszakban lévő Európai Bizottsággal kell majd együtt dolgoznia.
  • 2024. június 24. 13:41
    Az Európai Uniónak (EU) mindenekelőtt Európa békéjét és biztonságát kell szavatolnia, egykor az alapító atyák is ezzel a céllal hozták létre az európai államok közösségét, és ma is ezt várják az európai emberek – hangsúlyozta az európai uniós ügyekért felelős miniszter hétfőn a Facebookon.
  • 2024. június 18. 17:53
    Az elnökségnek Európa békéjét és biztonságát kell szolgálnia - jelentette ki Bóka János. Hozzátette: a magyar elnökség Európa valódi problémáira valódi megoldásokat keres. "Elnökségként tisztességes közvetítők leszünk, akik lojálisan együttműködnek majd minden tagállammal és intézménnyel" - szögezte le.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
  • Nemzetpolitika a Lajtától a Berecki-havasokig
    Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.
MTI Hírfelhasználó