Írország-Magyarország – kettő-egy
Fölényben, de ötlettelnül játszottunk a második félidőben, a végén a mi szögletünkből az írek lőttek gólt.
Utoljára frissítve: 2024. június 4. 22:38
2024. június 4. 20:08

Varga Barnabás (b) és az ír Shane Duffy az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. MTI/Illyés Tibor

Az Európa-bajnokság jövő heti rajtjára készülő magyar labdarúgó-válogatott hosszabbításban kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett az ír csapat vendégeként a Dublinban rendezett keddi barátságos mérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai bár végig fölényben futballoztak, a 36. percben váratlanul mégis a hazaiak szereztek vezetést, viszont nem sokkal később Lang Ádám egyenlített. A második félidő hosszabbításában Troy Parrott góljával 14 találkozó után megszakadt a nemzeti együttes veretlenségi sorozata.
   
A mieink szombaton a debreceni Nagyerdei Stadionban tartják a kontinensviadal főpróbáját az izraeli csapat ellen.

Hidegzuhany a végén

A 92. percben a mi szögletünk után elvesztettük a labdát, elfutásból gólt rúgtak az írek: 2:1.

A 40. percben egy, a kapu előtt megcsúsztatott labdát Lang a hálóba vágta: egy-egy.

A 36. percben egy jobboldali ír támadás után egy bekanyarított labdát Idah 5 méterről befejelte Gulácsi kapujába: egy-null.

A kispad: Dibusz (K), Szappanos (K), Szalai A., Balogh B., Fiola, Bolla, Nagy Zs., Botka, Kleinheisler, Gazdag, Styles, Kata, Ádám, Csoboth, Horváth K.

Nincs meglepetés a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában, amely - közép-európai idő szerint - 20.45-től Írország vendégeként lép pályára a dublini Aviva Stadionban.

Lang Ádám (b) gólt lő az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi szövetségi kapitány a kapuban Gulácsi Péternek szavazott bizalmat, előtte pedig a várakozásoknak megfelelően Willi Orbán, Dárdai Márton és a címeres mezben sorozatban 29. alkalommal szereplő Lang Ádám alkotja a védelmet. A rivális támadásait Schäfer Andrásnak és a 80. válogatottságával a keret legtapasztaltabb játékosának számító Nagy Ádámnak kell megszűrnie.
   
A bal szélen Kerkez Milos, a jobb oldalon pedig Nego Loic segíti majd a támadókat, ahol a "szokásos" trió, azaz a csapatkapitány Szoboszlai Dominik, valamint Sallai Roland és előre tolt ékként az OTP Bank Liga gólkirálya, Varga Barnabás kezd.
   
A barátságos mérkőzésre - részben a hazai csapat utóbbi időben elért szerény eredményei miatt - mérsékelt az érdeklődés, így várhatóan jó, ha 30 ezer szurkoló tekinti meg a 2010-ben átadott, több mint 51 ezer néző befogadására alkalmas Aviva Stadionban, ahol két hete még az Európa-liga döntőjét rendezték.

Gulácsi Péter kapus az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. MTI/Illyés Tibor
   
Talán a közelgő Európa-bajnokság miatt érkezett a szokottnál kevesebb magyar szurkoló a nemzeti együttes fellépésére, Dublin belvárosában csak elvétve lehetett látni magyar drukkereket. Az ír fővárosban szinte egyáltalán nem volt tetten érhető, hogy Dublin este válogatott meccsnek ad otthont.
   
A 14 találkozó óta veretlen magyar válogatott a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készül, az írek elleni barátságos mérkőzését pedig az M4 Sport közvetíti.

m4sport, mti, gondola
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Elcelebesedett olimpia
    Az olimpia az emberiség egyik nagy közös ünnepe, s noha mindig voltak benne kisebb-nagyobb szennyeződések, sokat segíthet abban, hogy a sportvilág napról napra belenevessen a celebnyomulás otromba ábrázatába.
  • A kormány támogatja a bortermelőket
    Latorcai Csaba kiemelte, 30 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre szerkezetátalakító támogatásra, amelyből jelentős arányban részesednek a badacsonyi szőlősgazdák is. Hozzátette, segíteni kell a "minden nemzetközi összevetésben helytálló" badacsonyi borok terjesztését is. Ezt a célt is szolgálja a magyar borok nemzetközi marketingjére rendelkezésre álló másfél milliárd forintos támogatási összeg.
  • Kristályosodóban a gazdasági semlegesség
    A szélsőség is megjelent Kötcsén, hisztériáztak, őket a sajtó képviselői bátorították európai viselkedésmódra.
  • A CIA szerint fenyegetik a világrendet
    Moore és Burns szerint az MI6 és a CIA közösen lép fel az orosz hírszerzés által Európában folytatott "felelőtlen szabotázshadjárattal" szemben is. Hozzáteszik: Oroszország "cinikus módon" használ technológiai eszközöket hazugságok és álinformációk terjesztésére, annak érdekében, hogy éket verjen a nyugati szövetséges országok közé.
MTI Hírfelhasználó