Kigyulladt autóból szabadítottak ki egy családot
2023. szeptember 2. 09:18

Kigyulladt autóból szabadítottak ki egy Ausztriába tartó román családot pénzügyőrök az M1-es autópályán; végül senki sem sérült meg - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

Azt írták, a szülők két kisgyermekükkel utaztak Ausztriába, amikor autójukból sűrű füst csapott ki, majd a jármű kigyulladt.
   
A NAV három járőre az óvodás és a bölcsődés korú gyermeket, valamint édesanyjukat a járőrautóba ültették. Az apát, aki próbálta kimenteni az értékeket az égő kocsiból, biztonságos helyre kísérték, majd igyekeztek megnyugtatni.
   
A tájékoztatás szerint az eset miatt a tűzoltók megérkezéséig lezárták a sztráda érintett szakaszát. Néhány perccel később a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók nekiláttak az oltásnak.
   
A közleményben kitértek arra is, hogy a NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is részt vett rendészeti és sérült beteg ellátását segítő képzésen. A speciális segítségnyújtást a járőrök önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak.
 

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Gondolatrendőrség helyett lélekrendőrség – zsarol is
    A KDNP frakcióvezető-helyettese azt mondta: a magát progresszívnek mondó Nyugat elvesztette Istenbe, hazába és a családba vetett hitét, így léte elanyagiasodottá, lélektelenné és öncélúvá vált, közben nemcsak tagadja keresztény történelmi gyökereit, de tagadja magát a Bibliát is, "melyből az idézést éppen kriminalizálni készül".
  • Harcművészek a határon túliakért
    A rendezvény célja az elcsatolt területeken és a mai Magyarország területén élő fiatalság hazafias nevelése, valamint a magyar kulturális értékek védelme, továbbörökítése.
  • Aranyérmes a Kiss, Nagy duó C-2 500 méteren
    "Jól belenyúltunk a rajtba, ez az erősségünk. Aztán a végén nagyon jöttek fel a szlovének, de szerencsére nem tudtak becsúszni elénk. Próbáltam kizárni a körülményeket, de a végén hallottam a közönséget, és az nagyon megdobogtatta a szívemet" - nyilatkozott Kiss Blanka.
MTI Hírfelhasználó