Közép Európai Club
2024. október 19. 12:21

A KEP Együttműködési megállapodást írt alá a TUTSZ-al

Vasvári József, a KEP elnöke, és Holczerné Szentirmai Ágnes, a TUTSZ (Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége) elnöke írta alá 2024. október 16-án a két szervezet közötti Együttműködési megállapodást a TUTSZ kibővített elnökségi ülésén, ahol többek között részt vett Gyömbér Ákos, a KEP gazdasági felelőse, valamint Bártfai Endre, a TUTSZ titkára, a KEP szóvivője, a megállapodás előkészítője. Az együttműködés keretében kutatások, koncepciók, pályázati anyagok, véleményezések, előadások tartása lesznek a főbb területek. Az aláírást követően jelentette be Vasvári József elnök úr, hogy 2025-ben a KEP „Dr. Czeglédi József emlék év”-et szeretne tartani, és ennek keretében a rendezvényeket megelőzően mindig fel fognak kérni előadókat, akik Czeglédi Józsefhez fűződő emlékeiket mondhatják majd el, ebben számít a TUTSZ azon tagjaira, akik ismerték és dolgoztak Czeglédi Józseffel.

További részletek a KEP honlapján érhetők el.

Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

OS
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • A honi élelmiszeripar megújítása
    Az agrárminiszter felidézte: az élelmiszer-feldolgozás megújítására és modernizációjára két pályázati felhívás jelent meg idén nyáron, melyek keretösszege 200 milliárd forint volt. Külön a kis projekteknek és külön a nagyoknak, így nem versenyeznek egymással a forrásokért - fogalmazott.
  • Balassa-székfoglaló Esztergomban
    Az esztergomi vár felszabadításáért vívott harcban szerzett sebesülést, majd halt hősi halált Balassa Bálint európai költőóriás. Az ő emlékét idézte föl egy székfogaló előadás a nagy történelmű városban.
  • A Gondola a Polgári Gondolán
    Polgári értékrendű magyar értelmiségiek kaphattak tájékoztatást tudományos életünk fejleményeiről a dunai Rákóczi hajón.
MTI Hírfelhasználó