Ritter: „Zelenszkijnek menekülnie kell, vagy..."
Ha Ukrajnában marad, akkor vagy az orosz hadsereg közvetlen csapásától, vagy az ukrán erők egyik tisztjének kezétől fog meghalni az ország politikai instabilitásának következtében” – jósolta az amerikai szakértő.
2023. március 18. 19:21

youtube

Volodimir Zelenszkij elnöknek el kell hagynia az országot, hogy elkerülje, hogy az ukrán hadsereg megölje – közölte Scott Ritter nyugalmazott amerikai tengerészgyalogos hírszerző tiszt a YouTube csatornáján – írta meg az oroszhirek.hu

Veszíteni fog. Ha Ukrajnában marad, akkor vagy az orosz hadsereg közvetlen csapásától, vagy az ukrán erők egyik tisztjének kezétől fog meghalni az ország politikai instabilitásának következtében” – jósolta a szakértő.

Ritter szerint az ukrán vezetőnek most esélye van arra, hogy családjával együtt elhagyja az országot, és nyugodt életet éljen külföldön, feltéve, hogy a bíróságon bizonyítani tudja, hogy nem követett el háborús bűnöket.

Leonyid Kucsma volt tanácsadója, Oleh Szoszkin előző nap robbanásveszélyesnek nevezte az ukrajnai helyzetet az elnök hatalomátvétele és a gazdasági összeomlás miatt. Mint a szakértő rámutatott, Kijev már gyakorlatilag csődbe ment.

Gazdasági komplexumának 60 százalékát elvesztette-

A hrivnyát csak a hazai és külföldi tartalékok tartják össze, a társadalom szociális szerkezetét pedig az országból történő 11 milliós kivándorlás szakította szét.

Директор Института трансформации общества Олег Соскин / фото УНИАН, Владислав Мусиенко

Szoszkin – unian.net

Mindezek a tények arra utalnak, hogy forradalmi robbanás következik az államban – vetette fel Szoszkin.

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • A Fidesz-recept című könyv
    Deák Dániel miközben elemez, maga is alakítója, tematizálója is a politikai vitáknak. A politikai ismeretszerzés útja-módja főként a valós idejű medializálódás miatt "episztemiológiai fordulatot hozott, ami a politikacsinálás folyamatára is visszahat" - mondták a könyvbemutatón.
  • Ukrajnában mielőbb béke legyen
    A magyar nemzet krízistűrő, ez pedig különösen igaz a kárpátaljai magyarokra - fogalmazott a Krízishelyzetek hatása és kihívásai az oktatásban című nemzetközi konferencia témájára utalva Potápi Árpád János.
  • Helyi nemzetiségi önkormányzatok támogatása
    Soltész Miklós közölte, a pályázatot immár negyedszer írják ki, a rendelkezésre álló keret 630 millió forint. A pályázók legfeljebb 5 millió forintot nyerhetnek el. Támogatást lehet elnyerni például kultúrház kifestésére, egy iroda rendbetételére, vagy eszközbeszerzésre - mondta az államtitkár.
MTI Hírfelhasználó