A kárpátaljai magyar közösség megmaradása
A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján rámutatott: A béke ideje van, a magyarság számára nincs más alternatíva, éljünk akár Magyarországon, a Kárpát-medencében vagy a világ bármely pontján.
2023. július 19. 11:26

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (j) és Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) elnöke (b) a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) közéleti programjainak megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 19-án. MTI/Veres Nándor

Most nincs más lehetőség, nincs más alternatíva, mint a béke - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján.

"A béke ideje van, a magyarság számára nincs más alternatíva, éljünk akár Magyarországon, a Kárpát-medencében vagy a világ bármely pontján" - fogalmazott az államtitkár a megújult Lőrincz Csaba Sátorban.
   
Potápi Árpád János az ukrán-orosz háború kapcsán a kárpátaljai magyar közösség fizikai megmaradásának fontosságát hangsúlyozta. Elmondta: 2023-ban ugyanazok az események játszódnak le, mint a második világháború után vagy a délvidéki háború során.
   
"Semmi más bűnök nincs, mint hogy magyarok" - mondta.
   
Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke arról beszélt, hogy Tusványos a béke szigete 1990 óta. Azóta vannak olyan alapvető értékek, amelyekre büszkék, amelyeket nem akarnak elengedni.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó