Fájdalmas döfés volt – Máté Csaba
„Most már jobban vagyok. Váratlanul ért a felmentés, abban a pillanatban fájdalmas döfés volt” – mondta az m4sport összefoglalója alapján a Nemzeti Sportnak Máté Csaba, hozzátéve, még akkor sem fogott gyanút, amikor a klubelnök behívatta. „Ő általában a jó híreket közli. Most másként történt…”
Utoljára frissítve: 2023. szeptember 15. 22:02
2023. szeptember 15. 21:38

A mester – MTI/Kovács Tamás

Máté Csabát váratlanul érte, hogy tízből kilenc megnyert mérkőzés és a Konferencia-liga csoportkörébe történt bejutás után menesztették a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. Az 53 éves tréner az M4SPORT összefoglalója alapján Nemzeti Sportnak elmondta, fájdalmas döfésként élte meg, amikor Kubatov Gábor klubelnök közölte vele a döntést, de már jobban van.

Máté Csabát július 19-én, Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után bízták meg a vezetőedzői feladatokkal, az orosz trénernek azért kellett távoznia, mert a Fradi a feröeri Klaksvíkkal szemben alulmaradt a BL-selejtezőben. A magyar edző irányításával az FTC tízből kilenc mérkőzést megnyert és bejutott a Konferencia-liga csoportkörébe, mégsem véglegesítették, a zöld-fehér klub múlt hétfőn bejelentette Dejan Stankovic érkezését.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke egy múlt heti interjúban úgy fogalmazott, hogy „borzasztó nehéz” döntés volt Máté Csaba leváltása, aki ugyan tökéletesen illett a Ferencvároshoz, a klub fejlődéséhez viszont olyan vezetőedzőre van szükség, aki eggyel magasabb szinten áll.

„Most már jobban vagyok. Váratlanul ért a felmentés, abban a pillanatban fájdalmas döfés volt” – mondta a Nemzeti Sportnak Máté Csaba, hozzátéve, még akkor sem fogott gyanút, amikor a klubelnök behívatta. „Ő általában a jó híreket közli. Most másként történt…”

Hosszú távon tervezett vezetőedzőként, így is állt a munkához, hiszen „ilyenkor a játékosokkal sok konfliktusba bele kell állni”. „A kinevezésemet követően tiszta volt számomra, hogy bármeddig is tart ez az időszak, többé nem leszek a Ferencváros másodedzője” – fogalmazott az edző, aki 11 éve áll az FTC alkalmazásában.

A tréner elárulta, a megegyezés szerint amennyiben lehetősége adódik másik csapathoz szerződni, a Ferencváros elengedi őt, szerződése lejártáig pedig mögötte áll az FTC. Konkrétumokat nem említett az interjúban, de azt igen, hogy lehetőségei között külföldi állás is szerepel. 

m4sport, nemzeti sport
Címkék:
 • Megbukott a var
  A varszobában a közönségtől elzárva ül három szakember, minden jelenetett többször, több kameraállásból is megnézhetnek, egymás között egyeztethetnek. Mégis nevetséges hibát követnek el.
 • Kubatov nem ismerte föl, és nem is szóltak neki…
  Miközben helyes, hogy a Fradit a BL magasságába akarja emelni, itt egy másik futballeredményt is elérhetett volna. Sokasíthatta volna a magyar edzőkiválóságok számát.
 • Brit belügyminiszter: a multikulturalizmus megbukott
  Angela Merkel volt német kancellár 2010-ben mondta ki azt, hogy a multikulturális társadalom építéséről szóló kísérlet megbukott, és az álom, amely szerint a „multikultiban” az emberek boldogan élnek egymás mellett, egyszerűen nem működik Németországban.
 • Meghátrált Ukrajna, levette az OTP-t a feketelistáról
  A „feketelistára” került vállalatokat jegyző honlapon – öt görög hajózási céggel együtt – az OTP Bank „átmenetileg felfüggesztett” státuszba kerül.
 • Az uniós migrációs paktum megbukott
  Orbán Balázs elfogadhatatlannak nevezte, hogy kettős mércét alkalmaznak a tagállamokkal szemben, miközben az elhibázott háborús szankciós politika miatt Európa óriási gazdasági problémákkal küzd és versenyképességi hátrányokat szenved el.
MTI Hírfelhasználó