Hova menekültek tömegek Ukrajnából
Izlandtól Görögországig, a balti államoktól Portugáliáig mindenhol vannak ukrajnai menekültek. A Zelenszkij-rezsim politikájában nem bíztak.
2024. szeptember 14. 10:32

Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők a záhonyi vasútállomáson - MTI/Czeglédi Zsolt

Látványos térképet osztott meg Instagram-oldalán az Eurostat, amelyen az látható, melyik uniós országban hány olyan nem uniós polgár élvez menekült státuszt, aki az ukrajnai háború kitörése óta jött el Ukrajnából. Az adatokat 2024. július végén rögzítették, tehát elég frissek. Az Eurostat posztjában azt írja, az adatokat szolgáltató uniós országok közül a legtöbb ilyen személy Németországban van (1 110 600 fő), azt követi Lengyelország (976 205 fő), a harmadik helyen pedig Csehország van (369 610).

 

eurostat

Magyarországon a térkép szerint július 31-én 37160 ilyen személy tartózkodott, ám valószínűleg ennél több ukrajnai menekült lehet nálunk, mivel a térkép a nem uniós polgárokról szól. Magyarországra pedig sok ukrán-magyar kettős állampolgár jött, akik egyben uniós polgárok is. A térképen összesítés is található, mely szerint több mint 4 millió menekültről van szó EU-szerte.

mandiner.hu
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Személyhívók felrobbantása
    Izrael nem tervezte a személyhívók felrobbantását a Hezbollah elleni teljes körű háború előtt, de a biztonsági szervek vezetői az utolsó pillanatban emellett döntöttek, miután legalább két Hezbollah-tag azt gyanította, hogy valami nincs rendben ezekkel a személyhívó eszközökkel.
  • A gáton védekezők szervezetten végzik munkájukat
    Az állami védettségű területeken a készültségi szint elérte a 100 százalékot. Az önkormányzatok nagy részénél is így áll a helyzet, de van néhány település, ahol még nincsenek 100 százalékon, de mindenhol 50 százalékon áll a készültség - fejtette ki a kormányfő.
  • Az örmények mindig számíthatnak a magyar kormányra
    A hazájukban és a Magyarországon élő örmények mindig számíthatnak a magyar kormányra - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten, az Országos Örmény Önkormányzat székházának átadásán.
MTI Hírfelhasználó