Megint megbukott a var
2023. november 10. 18:58

A Fradi-Genk mérkőzésen az zöld-fehérek középhátvédje megsérült: a belga csapat egyik csatára egészen brutálisan taposott bele a bokájába.

Samy Mmaee a mérkőzés után azt mondta, Munozt ki kellett volna állítani a szabálytalanságért, amelyért csak sárga lapot kapott. „Sajnálom, hogy a lerúgásomnak köszönhetően egyenlíthetett a Genk. Szerintem éppen a gólszerző Munoznak már a pályán se szabadott volna lenni, járt volna a piros azért, amit velem csinált.

A beletaposás gyorsan lejátszódott, a játékvezető így is sárga lapot adott a durva játékosnak.

Utána azonban a televízió többször is bemutatta a szabálytalanságot.

Egyértelmű, hogy piroslapos beletaposás volt.

A var azonban egyáltalán nem vizsgálta az esetet.

Ebből is látszik, hogy a játékvezetői szervezet alkalmatlan embereket küld a var-szobákba.

Az ott ülők nem tudják, hogy a pénzért, amit kapnak, dolgozni is kell, és felelőséget is kell vállalni.

Hárman ülnek ott, a közönségtől elzárt helyiségben, a kétes eseteket meg is tudják tárgyalni.

Nem teszik.

Rendkívül fontos lenne, hogy ezek az emberek is érezzenek kontrollt maguk fölött.

Ha hibásan döntenek, részesüljenek pénzmegvonásban.

Illetve távolítsák el lőket a var-csoportból.

Mmaee szerint ki kellett volna állítani a Genk őt lerúgó gólszerzőjét | M4  Sport

A marokkói játékos jelezve, hogy megsérült, leült a gyepre. Leglább 3 percet adott a kispadnak, hogy cserejátékost küldjenek be helyette. Ez az idő kevés volt, így a Fradi emberhátrányban volt, amikor újraindult a játék: ekkor kapta a gólt. Ezért a mulasztásért mindenképpen felelős Sztankovics vezetőedző. A cserejátékosok azért ülnek a kispadon, hogy bevethetők legyenek. Ha erre 3 perc sem elegendő nekik, akkor el kell távolítani őket a keretből. Ez utóbbiért is Sztankovics lenne a felelős. 

Kép: m4sport

gondola/m4sport
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
  • Nemzetpolitika a Lajtától a Berecki-havasokig
    Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.
MTI Hírfelhasználó