Megint megbukott a var
2023. november 10. 18:58

A Fradi-Genk mérkőzésen az zöld-fehérek középhátvédje megsérült: a belga csapat egyik csatára egészen brutálisan taposott bele a bokájába.

Samy Mmaee a mérkőzés után azt mondta, Munozt ki kellett volna állítani a szabálytalanságért, amelyért csak sárga lapot kapott. „Sajnálom, hogy a lerúgásomnak köszönhetően egyenlíthetett a Genk. Szerintem éppen a gólszerző Munoznak már a pályán se szabadott volna lenni, járt volna a piros azért, amit velem csinált.

A beletaposás gyorsan lejátszódott, a játékvezető így is sárga lapot adott a durva játékosnak.

Utána azonban a televízió többször is bemutatta a szabálytalanságot.

Egyértelmű, hogy piroslapos beletaposás volt.

A var azonban egyáltalán nem vizsgálta az esetet.

Ebből is látszik, hogy a játékvezetői szervezet alkalmatlan embereket küld a var-szobákba.

Az ott ülők nem tudják, hogy a pénzért, amit kapnak, dolgozni is kell, és felelőséget is kell vállalni.

Hárman ülnek ott, a közönségtől elzárt helyiségben, a kétes eseteket meg is tudják tárgyalni.

Nem teszik.

Rendkívül fontos lenne, hogy ezek az emberek is érezzenek kontrollt maguk fölött.

Ha hibásan döntenek, részesüljenek pénzmegvonásban.

Illetve távolítsák el lőket a var-csoportból.

Mmaee szerint ki kellett volna állítani a Genk őt lerúgó gólszerzőjét | M4 Sport

A marokkói játékos jelezve, hogy megsérült, leült a gyepre. Leglább 3 percet adott a kispadnak, hogy cserejátékost küldjenek be helyette. Ez az idő kevés volt, így a Fradi emberhátrányban volt, amikor újraindult a játék: ekkor kapta a gólt. Ezért a mulasztásért mindenképpen felelős Sztankovics vezetőedző. A cserejátékosok azért ülnek a kispadon, hogy bevethetők legyenek. Ha erre 3 perc sem elegendő nekik, akkor el kell távolítani őket a keretből. Ez utóbbiért is Sztankovics lenne a felelős. 

Kép: m4sport

gondola/m4sport
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • A KDNP kilép az Európai Néppártból
  Ez az EPP az identitás-vesztő balratolódás következtében már nem az, aminek kereszténydemokrata alapítói megalkották. A kereszténydemokrata hangok az utóbbi időben egyre halkultak az EPP-n belül, az évek során egyre nehezebb kompromisszumokra volt szükség – olvasható a közleményben.
 • Bátorság kell kisebbségi jogok eléréséhez
  Kalmár Ferenc az Európa Tanács fennállásának 75. évfordulója alkalmából a nemzeti kisebbségekhez tartozó fiatalok aktív politikai részvételéről szóló konferencián záróbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy bizonyos alapfogalmakkal sajnos a fiatalok nincsenek tisztában, az egyik ilyen a nemzeti identitás, amelyet az emberi méltóság részének nevezett.
 • Késely Ajna Európa-bajnok
  A 22 éves magyar versenyző nagyjából a táv feléig csak utazott a mezőnnyel, utána viszont könnyedén lépett el, és 8:29.96 perccel, több mint három és fél másodperces előnnyel csapott a célba.
MTI Hírfelhasználó