stier gábor
  • 2024. március 18. 21:27
    A nyugati blokk a demokrácia zászlaja alatt hatalmi játszmákat folytat, a befolyását próbálja kiterjeszteni, és mára a legtöbbször a demokrácia és a szabadságjogok számon kérése is a nyomásgyakorlás egyik eszközévé degradálódott, és ez besározza magának a demokráciának az eszméjét is – elemez Stier Gábor.
  • 2024. február 8. 23:00
    Zaluzsnij „bűne” az volt, hogy túlságosan népszerű és önálló lett, ami beárnyékolta az egyre inkább diktatórikus irányba elmozduló Zelenszkij politikai ambícióit. Emellett nem nagyon tetszhetett az Elnöki Irodának az sem, hogy a főparancsnok egyre jobb kapcsolatot ápolt Washingtonnal – elemez Stier Gábor.
  • 2023. december 25. 00:22
    A Nyugat már leültetné tárgyalni Ukrajnát, csak valahogy azt kell kitalálni, hogy miként lehet ezt győzelemként eladni a világ közvéleményének – elemez Stier Gábor.
  • 2023. december 2. 23:13
    A NATO-ba Washington egyelőre nem akarja felvenni Ukrajnát, közeledik az idő, amikor majd leültetik tárgyalni is, valamit azonban kell adni cserébe, és ez lehet az uniós tagság. Ez nem fáj Amerikának. Így ráadásul végképp az EU-ra lehet rálőcsölni Ukrajna fenntartásának és újjáépítésének a költségeit is – leplezi le az atlanti szélsőséget Stier Gábor.
  • 2023. november 23. 09:41
    Kinyilváníthatja bárki a készségét a tárgyalásokra – ezt általában Moszkva hangoztatja –, a szembenálló felek álláspontja oly messze van egymástól, hogy a tűzszünet egyelőre nem időszerű. Ez akkor jöhet el, ha a Nyugat nem akarja tovább támogatni Ukrajnát. Erről nincs szó – rögzíti Stier Gábor.
  • 2023. november 3. 13:04
    Szó sincs arról, hogy Kijev belátná reménytelen helyzetét, hanem a vereség lehetőségének felvillantásával is zsarolja, nagyobb kiállásra próbálja ösztökélni a Nyugatot – villant fényt a háttérbe Stier Gábor.
  • 2023. október 19. 10:52
    Két világ van. Az egyikben már lassan nem számítanak a másikban még élő szabályok. Átmeneti korban élünk, amely nagyon zavaros. Egyre inkább kiderül az is, ami a délszláv ügyekben is látszott, hogy Hága nem mindenható, és főleg nem nemzetek és érdekek feletti – rögzíti Stier Gábor.
  • 2023. október 8. 09:04
  • 2023. augusztus 12. 09:27
    Ami a rakéták hatótávolságának és a háború hosszának az egymáshoz viszonyulását illeti, az éppen fordítottja annak, amit az ukrán külügyminiszter állít. Ha Kijev ilyen fegyvereket kap, az a háborút elhúzza, a menetét megfordítani azonban nem tudja – rögzíti Stier Gábor.
  • 2023. augusztus 1. 00:09
    Nem véletlen, hogy az igazán komoly szereplők nem dobálóznak az atommal, éles helyzetben pedig mind az amerikai, mind pedig az orosz oldalon visszafogottan, felelősségteljesen viselkedtek – rögzíti Stier Gábor.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
    Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
  • Lavrov már békülne
    A miniszter felhívta a figyelmet arra: a Nyugat "gyanúsan aktívan bizonygatja", hogy a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást az Iszlám Állam terrorszervezet követte el, és senki más nem gyanúsítható, főleg Ukrajna nem.
  • Hazánk kulcsállam lehet kelet és nyugat között
    Orbán Balázs könyvében írt a rezilienciáról is, ami ellenállóképességet jelent. Elmondta, ezt szuverenitásként is lehet értelmezni, de ugyanakkor a gazdasági nyitás is egyfajta ellenállóképességet ad.
  • A brüsszeli szélsőség migránsbetelepítést tervez
    Az Európai Bizottság európai közpénzből átfogó migrációpárti kampányt indítana minden tagállamban, hogy kedvező színben tüntesse fel a migrációs paktumot, a migrációpárti kampányba az EU tagállami képviseleteit is bevonnák - mondta Rétvári Bence.
MTI Hírfelhasználó