Oroszországot visszatolják Ázsiába
Bogár László közgazdász professzor szerint húsz éven belül Oroszország Kína északi tartományainak egyike lesz.
2023. március 16. 23:28

Bogár László – mandiner.hu/ hirtv.hu

A Hír TV Háború Ukrajnában című műsorának Bogár László és Boros Imre közgazdászok voltak csütörtökön a vendégei. A beszélgetés során Ferkó Dániel műsorvezető többek között kitért arra is, hogy Mateusz Morawiecki nemrég arról számolt be, Lengyelország heteken belül MIG-29-es vadászgépeket adna Ukrajnának. A lengyel miniszterelnök nyilatkozatában szólt arról is, hogy a szövetségesek közelebb jutottak a megegyezéshez.

Bogár

Ehhez kapcsolódóan Ferkó felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban arról beszélt, hogy Lengyelországgal és Ukrajnával egy új európai erőközpont alakul ki, és vége lesz a német-francia európai hatalmi központnak.

Lengyelország mindig a két nagyhatalom között volt

Boros Imre az elhangzottakra úgy reagált, hogy ezek „bőven a jelei lehetnek annak, hogy új erőközpont alakulhat ki”. A közgazdász ezután hangsúlyozta, hogy „érdemes a történelemben is visszaásni”, és arra is felhívta a figyelmet, hogy Lengyelország mindig is a kettő között volt: Oroszország és Németország között.

„A német nagytőke saját magát számolja fel”

Arra a kérdésre, hogy Magyarországra milyen hatással lehet az, hogyha Lengyelországot és Ukrajnát is felfegyverzik, Bogár László úgy reagált, hogy ami történik az az, hogy „Oroszországot visszatolják Ázsiába”. A szakértő szerint „20 éven belül Oroszország Kína északi tartományainak egyike lesz, és ezzel létrehoznak potenciálisan egy új birodalmat, amely az amerikai birodalom érdekeivel totálisan szembemegy”.

Bogár László a fenti gondolatmenethez hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan pedig „Németországot visszatolják a semmibe. Sőt a német nagytőke saját magát számolja fel” – húzta alá a közgazdász. 

mandiner.hu
  • Megvertük az osztrákokat
    A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte az osztrák csapatot szombaton Érden az Európa-liga ezüst divíziójában, a csoportkör harmadik mérkőzésén.
  • Hornung Ágnes az Erzsébet-táborokról
    Hornung Ágnes az Erzsébet-táborokat fontos családpolitikai intézkedésnek nevezte, amellyel a kormány anyagi támogatást is nyújt a családoknak, mivel leveszi vállukról a táboroztatás terhét. Emellett az elmúlt évek infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően a gyermekek 21. századi körülmények közt, biztonságban kapcsolódhatnak ki.
  • Brüsszel migránsáradatot zúdítana hazánkra
    Az Európai Unió erővel akarja áttelepíteni a migránsokat Magyarországra, ez egy újabb lépés, ami azt bizonyítja, hogy Brüsszel teljes mértékben visszaél a hatalmával - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
MTI Hírfelhasználó