Gyógyíts anélkül, hogy ártanál
Gyógyszergyártói utunkat édesapám agrárkutatásai jelölték ki, amely során rájött, hogy létfontosságú nyomelemek hiánya állhat számos emberi betegség hátterében is. Vállalati krédónk is hirdeti: „gyógyíts anélkül, hogy ártanál” – fogalmaz Béres József.
Utoljára frissítve: 2023. március 20. 16:01
2023. március 20. 13:13

Béres József vegyésznek, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökének (j) gratulál Kövér László, az Országgyűlés elnöke, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnöktől (b) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Parlament kupolacsarnokában 2023. március 14-én. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök (b2). MTI/Koszticsák Szilárd

Az 1848-as forradalom 175. évfordulóján a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozat kitüntetést kapta dr. Béres József vegyész, a Béres Gyógyszergyár elnöke a magyar emberek egészségének megőrzését évtizedek óta elkötelezetten szolgáló, a természetes gyógyászati módszereket, illetve az emberi szervezet ellenállóképességének erősítését széles körben népszerűsítő munkája elismeréseként. Őt kérdezte a Gondola.

– Elnök úr, miért jó üzleti szempontból is az, ha a vállalatnak a tudomány adja az egyik gazdasági erejét?

– A Béres Gyógyszergyár üzleti célpontja az ember egészségének szolgálata, az életminőség, a minőségi emberi élet feltételeinek javítása. Amikor életről és egészségről beszélünk, annak megközelítése nem lehet elsődlegesen üzleti szempontú, hanem az erkölcs oldaláról közelíthető csak meg. Így munkánkat, szolgálatunkat hivatásként kezeljük, amelyben elsődlegesek a szakmai, tudományos szempontok. Hosszútávú gondolkodásunknak, hitelességünknek is ez az alapja, feltétele.

– Primum nil nocere: az elsődleges az, hogy ne ártsunk. Ez az orvosi jelmondat hogyan támasztja alá a gyógyszergyártásnak azt a változatát, amelyben nem testidegen szintetikus vegyületek, hanem elsősorban természetes anyagok adják az összetételt?

– Gyógyszergyártói utunkat édesapám agrárkutatásai jelölték ki, amely során rájött, hogy létfontosságú nyomelemek hiánya állhat számos emberi betegség hátterében is. Vállalati krédónk is hirdeti: „gyógyíts anélkül, hogy ártanál”. Tevékenységünk hangsúlyos része az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése. Ez természetesen és érthetően adja számunkra, hogy betegség megelőző és gyógyító megoldásaink elsősorban természetes, szervezetünkben is megtalálható anyagokkal történik.

Béres József vegyész, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést – MTI/Illyés Tibor

– A mai világban miért különösen fontos a magyar emberek egészségének megőrzése, helyreállítása?

– Édesapám az 1970-es évek elején még gondolhatta, hogy mindazok a folyamatok, amelyek miatt a róla elnevezett készítmény megszületett, egyszer megállnak, és a környezetrombolása, talajaink kizsigerelése fordulatot vesz. Több, mint ötven évvel a készítmény megalkotása után látjuk, hogy mindezek az emberi kapzsiság, a fogyasztói társadalom okán tovább fokozódnak. Így az élet és egészség még nagyobb veszélyben van, mint 1972-ben volt. Ezért hirdetjük azt, hogy atyám, id. dr. Béres József tudományos gondolatai és készítménye, a Béres Csepp aktuálisabb, mint valaha.

Molnár Pál

gondola
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
    Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
  • A brüsszeli szélsőség migránsbetelepítést tervez
    Az Európai Bizottság európai közpénzből átfogó migrációpárti kampányt indítana minden tagállamban, hogy kedvező színben tüntesse fel a migrációs paktumot, a migrációpárti kampányba az EU tagállami képviseleteit is bevonnák - mondta Rétvári Bence.
  • Kapcsolat a terroristák és az ukrán nacionalisták között
    Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója kedden azt mondta, hogy Kijev közvetlenül részt vett az iszlamisták által elkövetett terrortámadás megszervezésében. A támadás előkészítésében pedig nyugati titkosszolgálatok vettek részt.
  • A hazaszeretet meggyökereztetését faültetés is szolgálja
    Mi, kereszténydemokraták tudjuk, hogy ez a világ nem a sajátunk, kölcsön kaptuk unokáinktól, gyermekeinktől, s vigyázunk rá, hogy ők is élhessenek majd benne. Az akció azt is szimbolizálja, hogy míg a baloldal csupán beszél, a kereszténydemokraták cselekszenek” – mondta a kormánypárti politikus.
MTI Hírfelhasználó