Eszelős szívatás – Karácsony Gergely a neved!
Óriási közlekedési dugókkal kezdődött a hét Budapesten Karácsony Gergely veszélyes biciklisávjai, elhibázott döntései miatt. Már most dugó van több helyen. Ennek láthatóan a legfőbb okai a teljesen kihasználatlan biciklisávok és az autósok elől lezárt Lánchíd – írtja az Origo.hu.
2023. szeptember 4. 11:33

Ahogy arra számítani lehetett, óriási dugókkal és igazi közlekedési káosszal indult a tanév első hete a fővárosban, főként Karácsony Gergely elhibázott döntései miatt. Ahogy az várható volt, az Üllői úton kialakított, zöld karókkal elválasztott biciklisáv ellehetetleníti a közlekedést. Ráadásul továbbra is kihasználatlan, nincs rajta biciklis, ahogy a Nagykörúton sincs, ott is nagy a dugó.

A csaknem 100 millió forintból létrehozott, úgynevezett védett kerékpársávokat az Üllői úton és a Váci úton mindkét oldalon 2,5 méter szélességben hagyták, amely egy egyirányú biciklisávnak túl széles, a mentőknek túl keskeny, és az autósok számára is lehetetlen a közlekedés. A mai nappal beindult, hatalmas forgalomnövekedést ez a két útszakasz nem bírja el. De nemcsak ezeken az utakon van dugó: teljes a káosz a Rákóczi úton és a legtöbb nagyobb csomóponton is. A Lánchídat továbbra sem használhatják az autók, így a többi hídon torlódás van, és a budai oldalon sem lehet normálisan haladni.

Karácsony Gergely elhibázott, koncepció nélküli döntései miatt állandósulni fognak a dugók a fővárosban.

Origo
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó