Labdarúgó NB I - Fordított az MTK a Mezőkövesd ellen
2024. február 23. 22:06

Az MTK Budapest hátrányból fordítva 3-1-re győzött a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A fővárosi kék-fehérek egymást követő három vereség után tudták begyűjteni a három pontot.
   
A sereghajtó vendégcsapat nyeretlenségi sorozata már kilenc mérkőzés óta tart.

NB I, 22. forduló:

MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (1-1)
------------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1734 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Németh (45., 70.), Varju (72.), illetve Cseke (7.)

sárga lap: Antonov (48.), illetve Beriasvili (63.)

MTK Budapest:
-------------
Demjén - Hej, Kádár, Kocsis G. - Varju, Horváth (Thiam, 58.), Kata, Bognár (Kosznovszky, 86.), Antonov (Nagy Zs., 86.) - Németh K. (Stieber, 76.), Jurina (Molnár R., 58.)

Mezőkövesd:
-----------
Kovácsik - Kállai, Szivacski, Beriasvili (Szilágyi, 66.), Pillár, Vajda - Cseke (Szolgai, 81.), Brtan (Sampeiro, 77.), Da. Babunszki (Ugrai, 66.) - Molnár G. (Cseri, 77.), Drazic

Gyorsan vezetést szerzett a Mezőkövesd, a 16-osnál középen cselező Drazic passzolt jobbra a hetedik percben, Cseke pedig 13 méterről kilőtte a hosszú oldalt. Az előny birtokában a vendégcsapat visszazárt a kapuja elé, és egy darabig elsősorban a védekezéssel törődött, ezzel együtt többször veszélyes ellentámadást vezetett. Aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, de összességében az MTK játszott mezőnyfölényben. A hazai együttes is alakított ki helyzetet, majd nem sokkal a szünet előtt, bal oldali szöglet után Németh Krisztián fordulásból leadott lövésével egyenlített.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, de a hazai csapat a 70. és a 72. percben eredményes volt, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Előbb Németh csúsztatott fejjel a vendégek kapujába, majd Varju lövése nyomán talált utat a labda a hálóba. A Mezőkövesd hiába próbálkozott a szépítéssel, miután kétgólos hátrányba került, komoly esélye nem volt a pontszerzésre.  

MTi
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • A magyar-német kapcsolatok előremutató elemei
  Ma már tárgyalópartnereink is elismerik, hogy az idő a magyar álláspontot igazolta, például az illegális migráció elleni fellépés terén – tette világossá Orbán Viktor.
 • A gyurcsányi klán fogságában a főváros...
  A feladatom az, hogy esélyt adjak a budapestieknek arra, hogy kiszabadítsák a nemzet fővárosát a Gyurcsány-klán fogságából. Erre csak a Fidesz felhatalmazásával rendelkező jelölt lehet képes – rögzítette Szentkirályi Alexandra.
 • Sajtónk félmúltja
  Adatokkal bizonyítható, hogy a rendszerváltás nem volt a média napirendjén egészen az 1990-es választasi kampány kezdetéig. A média napirendjén az átalakulás mint rendszerkorrekció szerepelt: "reformokról", "modellváltásról", "demokratikus szocializmusról" szóltak a cikkek – tekint vissza a félmúltba Szadai Károly.
MTI Hírfelhasználó