Konferenciát tartott a Vitézi Rend a Parlamentben
2023. június 18. 22:47

1944 óta most először tartottak ilyen rendezvényt az Országházban. Horthy Miklós emléke előtt is tisztelegtek.

facebook

A Vitézi Rendről szóló konferenciát – amelyet Horthy Miklós születésének 155. évfordulója alkalmából rendeztek – Dúró Dóra, a parlament alelnöke nyitotta meg vasárnap, de vitéz gróf Molnár-Gazsó János főkapitány fontosnak tartotta hangsúlyozni, a rend politikailag független.

„Nyolc évtized után a nemzet templomában ülésezni hatalmas élmény és lehetőség számunkra, és ha most nem élünk vele, ki tudja, mikor lesz rá újra alkalom” – idézte a főkapitányt a Blikk.

A Felsőházi ülésteremben rendezett konferencián előadást tartott többek között Horváth Attila alkotmánybíró, Popély Gyula, az MTA doktora és vitéz Raffay Ernő, korábbi honvédelmi államtitkár.

Raffay úgy fogalmazott, „amikor a belső és a külső ellenség a nyakunkon ült, a kormányzónak nélkülözhetetlen szüksége volt az általa alapított Vitézi Rendre. Ki kell mondani, a trianoni békediktátum szörnyű csapás volt, de még szörnyűbb lett volna, amit a minket körülvevő országok akartak. A szerbek a Balaton déli partjáig, a románok a Tiszáig tolták volna ki a határaikat. Ha eredeti tervük valóra válik, alig maradt volna valami Magyarországból” – mondta az egykori államtitkár.

A főkapitány arról is szólt, ez a Vitézi Rend az, ami jogfolytonos és törvényes, és az alapító, vitéz nagybányai Horthy Miklós végakaratának megfelelően nemcsak beszél a nemzetről, hanem tesz is érte”.

A háború kitörése után ők vittek 40 tonna adományt a kárpátaljai magyaroknak – hangzott el. 

mandiner.hu
Címkék:
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
  Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
 • A magyar jellem kincse a nemzeti összetartozás
  "Mert ne legyen kétségünk, a kitelepítések mögött is lehet látni az idegen érdeket, a szovjet akaratot" - jelentette ki Potápi Árpád János, hozzátéve: Gustáv Husák korábbi csehszlovák elnök maga beszélt arról Dobos László felvidéki magyar írónak, hogy Sztálin biztatta fel 1945-ben arra, hogy "intézzék el a magyarokat, mondván, van elég vagon".
 • Lánchíd - további bűncselekmények gyanúja is felmerülhet
  A Sunstrike Hungary Kft. a bevételeiből összesen 1 509 716 000 forintot utalt tovább két ügyvédnek, akik egyike vele azonos épületben rendelkezett irodával. 1 343 174 000 forintot 39 alkalommal, jellemzően az átutalás napján vagy azt követő néhány napon belül készpénzben felvettek.
 • A Kereszténydemokata Internacionálé vezetői
  Orbán Viktor, aki a CDI-IDC egyik alelnöke, beszámolt a testületnek az európai mezőgazdasági termelőket és az autógyártókat nehéz helyzetbe sodró brüsszeli döntésekről. Kiemelte, hogy romlik az európai versenyképesség, hiszen a Egyesült Államok és Kína is sokkal magasabb gazdasági növekedést produkál, mint az EU.
MTI Hírfelhasználó