Az EU szankciókkal sújtja a Hamászt
2024. április 12. 18:46

Az európai uniós tagállamok kormányainak képviselőit tömörítő Tanács pénteken szankciókat rendelt el a Hamász és az Iszlám Dzsihád palesztin szervezetek fegyveres szárnyai ellen az Izrael elleni október 7-i terrortámadások során "széles körben elkövetett" szexuális erőszak miatt.

Fájl:EUFOR Roundel.svg – Wikipédia

EU – wikipedia

A Brüsszelben kiadott tanácsi sajtóközlemény szerint az uniós szankciós listára már felvett két szélsőséges palesztin csoport fegyveresei "szisztematikus szexuális és nemi alapú erőszakot követtek el áldozataikon, az ilyen típusú erőszakot háborús fegyverként használva".
   
A szankciórendszerben bejegyzettekre vagyonbefagyasztás vonatkozik, és tilos számukra közvetlenül vagy közvetve pénzeszközöket vagy gazdasági forrásokat biztosítani. A felsorolt természetes személyekre ezenfelül az EU-ba való beutazási tilalom is vonatkozik.

 

Hamas - Wikipedia

Hamasz – wikipedia
   

A Hamász október 7-i, Izrael elleni példátlan terrortámadása izraeli adatok szerint 1170 ember, többségében civilek halálát okozta, és a gázai fegyveres konfliktus kirobbanásához vezetett. Az EU szerint a Hamász harcosai által elkövetett visszaélések között "kiskorúak megerőszakolása és ezt követő meggyilkolása, holttestek, valamint a nemi szervek megcsonkítása" is szerepel. Izrael megtorló offenzívája a gázai egészségügyi minisztérium szerint több mint 33 ezer ember halálát okozta a térségben.
 

MTi
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó