Több mint egy tonna kokaint foglaltak le egy hűtőkamionban
2024. április 15. 15:24

Óriási mennyiségű, több mint egy tonna kokaint foglaltak le a hatóságok egy hűtőkamionban Szenegál délkeleti részén – jelentette be a szenegáli vámhatóság hétfőn. Az 1137 kilogrammnyi kábítószert vasárnap foglalták le Kidirában. A kamion egy szomszédos országból érkezett Szenegálba, és a kokain piaci értéke nagyjából 137 millió euró körül van. A vámhatóság közlése szerint ilyen jelentős mennyiségű kokainszállítmányt korábban még nem fogtak el az ország belsejében.

A hivatalos tájékoztatás további részletekre nem tért ki. Szenegál határos Guineával, Gambiával, Bissau-Guineával, Mauritániával és Malival. Valamennyi ország abban a tranzitzónában helyezkedik el, amelyet a drogcsempészek a Dél-Amerikában előállított és Európába szánt kábítószerek szállítására használnak. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szerint néhány éve már Nyugat-Afrikában is jelentős mennyiségű kábítószer fogy.

A legutóbbi nagyobb szárazföldi drogfogás Szenegálban 2022-ben volt, akkor egy Maliból érkező hűtőkamionban bukkantak 300 kilogramm kokainra. Tavaly novemberben pedig csaknem három tonna kokaint foglaltak le egy hajón a Szenegálhoz közeli nemzetközi vizeken.

MTI
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó