Az emberek megértették a választás tétjét
Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője külön köszönetet mondott a kormánypártok nevében annak az ötvenezer aktivistának, akik az elmúlt hetekben rengeteget dolgoztak azért, hogy mindenkihez eljusson a béke hangja.
2024. június 9. 20:22

Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti frakciójának szóvivője beszél a Menczer Tamással, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatójával tartott sajtótájékoztatón a pártszövetség választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján a Bálna Honvédelmi Központban 2024. június 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A magas részvételi adatok azt mutatják, hogy a magyar emberek megértették a választás tétjét - mondta Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a Bálna Honvédelmi Központban vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján.

Fidesz-KDNP: A magas részvételi adatok azt mutatják, hogy az emberek megértették a választás tétjét

Menczer Tamás megköszönte mindenkinek, hogy részt vett a választásokon és külön köszönetet mondott azoknak, akik a „békepárti miniszterelnököt és a békepárti politikai közösséget, a Fidesz KDNP-t” támogatták.

Hangsúlyozta: látható, hogy ez minden idők legnagyobb, legmagasabb részvétele, akár önkormányzati, akár európai parlamenti választásról van szó, ez pedig azt mutatja, hogy a magyar emberek világosan és pontosan megértették, hogy mi a választás tétje. „A választás tétje az, hogy háborút vagy békét akarunk” - tette hozzá.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője külön köszönetet mondott a kormánypártok nevében annak az ötvenezer aktivistának, akik az elmúlt hetekben rengeteget dolgoztak azért, hogy mindenkihez eljusson a béke hangja.

Nekik is köszönhető a magas választási részvétel - értékelt.

Azoknak is köszönetet mondott, akik a szavazókörökben dolgoznak: a helyi választási bizottság tagjainak, a szavazatszámlálóknak, „rájuk még vár a munka”.

MTI
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • A KDNP kilép az Európai Néppártból
  Ez az EPP az identitás-vesztő balratolódás következtében már nem az, aminek kereszténydemokrata alapítói megalkották. A kereszténydemokrata hangok az utóbbi időben egyre halkultak az EPP-n belül, az évek során egyre nehezebb kompromisszumokra volt szükség – olvasható a közleményben.
 • Bátorság kell kisebbségi jogok eléréséhez
  Kalmár Ferenc az Európa Tanács fennállásának 75. évfordulója alkalmából a nemzeti kisebbségekhez tartozó fiatalok aktív politikai részvételéről szóló konferencián záróbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy bizonyos alapfogalmakkal sajnos a fiatalok nincsenek tisztában, az egyik ilyen a nemzeti identitás, amelyet az emberi méltóság részének nevezett.
 • Késely Ajna Európa-bajnok
  A 22 éves magyar versenyző nagyjából a táv feléig csak utazott a mezőnnyel, utána viszont könnyedén lépett el, és 8:29.96 perccel, több mint három és fél másodperces előnnyel csapott a célba.
MTI Hírfelhasználó