Lecsapott a német rendőrség egy embercsempész maffiára
2023. március 15. 10:24

Nagyszabású razziát tartottak szerdán Németországban egy feltételezett embercsempész-hálózat ellen, amely a hatóságok szerint az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon dolgozott.

A Berlinben és Szász-Anhalt tartományban kora reggel tartott razziát 400 rendőr mozgósításával hajtották végre. Húsznál is több lakásban és egyéb ingatlanban tartottak házkutatást, többnyire Berlinben. Több helyszínen olyan emberekre bukkantak, akiket a hálózat juttathatott be Németországba.
   
Őrizetbe vettek öt férfit, négyet Berlinben, egyet Halléban. A rendőrség veszélyesként tartotta számon a gyanúsítottakat, és arra számítottak, hogy fegyver is lehet náluk, ezért terrorelhárító alakulatokat is bevetettek.
   
A nyomozás 18 ember ellen irányul, többségük német vagy török állampolgár. A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a többi között üzletszerűen végzett embercsempészettel gyanúsítják őket. A hatóságok szerint a hálózat igen szervezetten működött, egyes tagjai csak a műveletek előkészítésével és összehangolásával, mások a kivitelezéssel, az emberek szállításával foglalkoztak.

A nyomozás eddigi adatai alapján a banda Törökországból és Irakból juttatott el embereket Németországba a Balkánon keresztül. A gyűjtőpont Isztambul volt, ahonnan menetrend szerinti repülőjáratokon utaztatták tovább őket Szarajevóba. Bosznia-Hercegovina fővárosából autóval szállították tovább az embereket, akik fejenként több ezer eurót fizettek a bűnözőknek.  

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányék háborúba akarják rángatni Magyarországot?
    Egyre erőszakosabban kampányol a háború eszkalálása és Magyarország belépése mellett a Gyurcsány házaspár. A bukott miniszterelnök több agresszív háborúpárti nyilatkozata után felesége és Gyurcsány emberei Londonban kértek tanácsokat a háborút egyre inkább kiszélesíteni akaró Munkáspárt politikusaitól. Mindkét tárgyaló fél a háború eszkalációját, tehát azt a furcsa, sajátos logikát támogatja, hogy a békéhez minél több ember halála árán lehet eljutni – hívta fel a figyelmet Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.
  • Ellenzék - 4 párt is 1%-on áll
    Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb az ellenzéki oldalon, Karácsony Gergelyék viszont egy százalékon állnak – ez derül ki az IDEA Intézet legfrissebb felméréséből. Az intézet megjegyzi, hogy az ellenzéki oldalon már négy egy-egy százalékos mikropárt alakult ki. Mindeközben a Fidesz toronymagasan vezet, mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében.
  • Novák Katalin fogadta Orbán Viktort a Sándor-palotában
    Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta hétfőn Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást – tájékoztatta a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-t.
MTI Hírfelhasználó