Semjén Zsolt
  • 2024. április 12. 12:44
    A házasság egy férfi és egy nő megszentelt kapcsolata – rögzítette az ősi törvényt Semjén Zsolt kereszténydemokrata pártelnök, miniszterelnök-helyettes.
  • 2024. március 26. 21:27
    A miniszterelnök-helyettes emlékeztetett arra, hogy a magyar vadászati kultúránkat Ázsiából hoztuk és Közép-Európában, a Habsburg Birodalomban vált a világ legmagasabb szintű vadászati kultúrájává, így "nekünk, magyaroknak ez a kelet-nyugati örökség hungarikum, olyan sajátos érték, aminek megőrzése feladatunk és küldetésünk".
  • 2024. március 21. 21:08
    A kereszténydemokrata politikát alapozták meg hazánkban: Barankovics István, Isépy Tamás és Kovács K. Zoltán. Őket idézték mai kereszténydemokrata politikusok.
  • 2024. március 14. 23:43
    "Nekünk két dolgot kell egyszerre megcsinálnunk: nemzeti függetlenségünk megvédését, másfelől pedig saját nemzetünk kultúrájának, történelemtudatunknak, nyelvünknek, örökségünknek, az életformánknak a megvédését" - mutatott rá Semjén Zsolt.
  • 2024. március 14. 12:59
    Az emberiség történelmét végigkísérte, hogy a nemzetek elismerésben részesítették azokat, akik kiemelkedőt alkottak. Így volt ez a görögöknél, a rómaiaknál és a középkorban is, különösen a lovagrendekben. Utóbbiak teremtették meg a kereszt alakú kitüntetések hagyományát - emlékeztetett Semjén Zsolt.
  • 2024. március 6. 20:10
    A bukaresti Romexpo kiállítási központban mintegy kétezer résztvevő - köztük 800 küldött, 11 állam- vagy kormányfő - részvételével szerdán délután kezdődött meg az Európai Néppárt kongresszusa. A KDNP képviseletében Semjén Zsolt pártelnök, miniszterelnök-helyettes vesz részt rajta.
  • 2024. március 4. 15:58
    Semjén Zsolt KDNP-s képviselő az 50 évvel ezelőtt elhunyt Barankovics Istvánról, a „modern magyar kereszténydemokrácia legnagyobb személyiségéről” emlékezett meg.
  • 2024. március 1. 16:14
    Semjén Zsolt a Szent György Rend által szervezett Közép-Európa Európáért címmel rendezett konferencián úgy fogalmazott: Szent István óta "szellemi értelemben minden gyökérzetünkkel" itt vagyunk és védtük a keresztény Európát a különböző támadásoktól, a mongol és a török birodalmaktól vagy "a keleti pogányság más formációitól".
  • 2023. december 14. 18:23
    Semjén Zsolt a nemzetiségek napja alkalmából tartott ünnepségen rámutatott, az emberiség történetében mindig volt valamilyen látható jel - például irodalmi babérkoszorú, olimpiai érem, katonai kitüntetés -, amely a rendkívüli érdemeket és teljesítményeket jutalmazta. Ez megerősítése annak, hogy az illető teljesítménye másoknak is fontos.
  • 2023. december 7. 17:15
    Semjén Zsolt a Hajdúdorogi Főegyházmegye debreceni görögkatolikus oktatási és képzési központja felújított épületének ünnepélyes megszentelésén azt mondta, a keleti, bizánci hagyomány megkerülhetetlen a magyar egyház és Magyarország történetében: ha ez nem volna, szegényebb lenne a magyar egyház, az egyetemes egyház és Magyarország is.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Az Agitprop figyelt
    Az idő előrehaladtával a falak egyre inkább eltolódtak egymástól, és a falon való minimális átlépést a rendszer már nem büntette úgy, mint a Kádár-korszak korai éveiben, vagy mint a Rákosi-korszakban – elemzi az 80-as évek második felének hazai újságírását Sz. Nagy Gábor történész.
  • Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát
    A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.
  • Fát ültettek fradisták a Budakeszi Vadasparkban
    Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet.
MTI Hírfelhasználó