DK
  • 2024. április 15. 10:45
    Magyar Péter is téma volt a DK-MSZP-Párbeszéd Zöldek vasárnapi közös kampánynyitóján. Molnár Csaba gyurcsányi árnyék-kancelláriaminiszter anélkül, hogy kimondta volna a nevét, a színpadon hosszan utalgatott rá. Nem csoda, hogy a baloldali pártok ennyit foglalkoznak vele. A Nézőpont Intézet felmérése ugyanis kimutatta, hogy a kormánypártok népszerűségére szinte semmilyen hatással nem volt Magyar Péter feltűnése, ellenben a baloldali pártoktól tömegével vitt el szavazókat.
  • 2024. március 25. 09:35
    Hiába hangoztatta még pár hónapja Donáth Anna, hogy a Momentum le akar számolni a Gyurcsány Ferenc-féle hazugság kultúrájával, és egy DK-mentes ellenzéket akar, a liberális párt szinte az összes budapesti kerületben és egyre több vidéki városban állapodik meg a Demokratikus Koalícióval.
    Címkék:
  • 2023. június 19. 13:57
    Folyamatosan hirdeti a Demokratikus Koalíció, hogy erősödik a támogatottságuk, és potenciális kormányváltó erőként tekintenek magukra. Azonban még a baloldali intézetek közvélemény-kutatásai is azt mutatják, hogy a DK népszerűsége messze elmarad a Fideszétől, erősödni legfeljebb a többi baloldali párt kárára tudnak.
  • 2023. május 8. 17:08
    A DK legújabb plakátkampánya reális képet fest a liberális baloldal hitelességéről. Röviden: Dobrev Klára azt állítja, hogy Orbán Viktor növeli az árakat, ezzel ellentétben ő növelni fogja a béreket. Nos, a realitás adatokban viszont így néz ki – írja összefoglalóját Orbán Balázs közösségi oldalán.
  • 2023. május 8. 09:44
    A magyar lakosság négyötöde, de még a baloldali szavazók háromnegyede is egyetért abban, hogy a magyar EP-képviselők hazafias kötelessége, hogy munkájukkal minél több uniós forrást szerezzenek hazánk számára – derült ki a Real PR 93. a Magyar Nemzethez eljuttatott legfrissebb közvélemény-kutatásából.
  • 2023. március 27. 13:13
    Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb az ellenzéki oldalon, Karácsony Gergelyék viszont egy százalékon állnak – ez derül ki az IDEA Intézet legfrissebb felméréséből. Az intézet megjegyzi, hogy az ellenzéki oldalon már négy egy-egy százalékos mikropárt alakult ki. Mindeközben a Fidesz toronymagasan vezet, mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében.
  • 2023. március 13. 09:42
    Szétforgácsolódott a baloldal, amit az is mutat, hogy pártjai március 15-én külön-külön ünnepelnek, civilnek beállított megmozdulásokra telepednek vagy semmilyen megemlékezést nem tartanak. A DK azzal csábítja híveit Budapest belvárosába, hogy hosszú idő után először mond egy színpadon beszédet Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára. Karácsony Gergely főpolgármester és több párbeszédes politikus a civilnek hirdetett, szabadságmenet elnevezésű demonstráción mond nyitóbeszédet. Márki-Zay Péter mozgalma március 14-én a Lurdy Házban tart ünnepi eseményt.
  • 2023. március 6. 15:55
    Az utóbbi évek baloldali politikájának teljes palettáját képviseli egy személyben Ráczné Földi Judit, aki a DK frakciójának új tagjaként hétfőn tesz parlamenti esküt. Az offshore-botrányáról elhíresült politikus támogatja a szivárványos genderlobbit, támogatja az abortuszt, keresztény szimbólumot gyalázott, hergelt a keleti vakcinák ellen, és Gyurcsány Ferencékhez hasonlóan elkötelezett híve az európai egyesült államoknak. A Magyar Nemzet összeállításában bemutatjuk, hogy mit és kiket képvisel valójában a DK elnökségi tagja.
  • 2023. február 27. 12:32
    Ha most vasárnap tartanák az ország­gyűlési választásokat, a Fidesz – 52 százalékkal – nagy valószínűséggel elérné a 2022-es hazai listás eredményét – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Mint írták, a Fidesz–KDNP őrzi a vezető helyét a pártversenyben, egy most vasárnapi ország­gyűlési választáson ugyanis a magyarok több mint fele szavazna a pártszövetségre. Mindez azt jelenti, hogy a kormánypártok előnye az elmúlt egy év válságos időszaka ellenére sem kopott el, továbbra is stabilan őrzi első helyét a magyar pártversenyben.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Steinbach József a református lelkészi elnök
    Steinbach József hangsúlyozta, gondoskodó szeretettel fordulnak a gyülekezeteikben, óvodáikban, iskoláikban nevelkedő, kórházukban gyógyuló vagy a hátrányos helyzetűeknek indított Bárka táborokban "az élet örömeivel és Isten szeretetével találkozó" gyerekek felé.
  • Aki szakmát választ, az jó lóra tesz
    "Nekünk, remélem önöknek is azt tanították, ha csinálsz valamit, akkor csináld világszínvonalon" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: ez rá éppúgy igaz, mint a diákokra, illetve a tanáraikra és a mestereikre. Ezt a munkamorált kell továbbadni a jövő szakembereinek is - rögzítette.
  • A migránsinvázió üteme egybevág a Soros-tervvel
    Vélhetően korrumpált rejtett struktúra irányítja a migránsinváziót, hiszen "csodálatos módon" az évenkénti egymillió migráns behozatala pontosan ugyanannyi, mint amennyit a 2015-ben meghirdetett Soros-terv tartalmazott.
MTI Hírfelhasználó