oroszország
 • 2024. március 28. 17:15
  Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója kedden azt mondta, hogy Kijev közvetlenül részt vett az iszlamisták által elkövetett terrortámadás megszervezésében. A támadás előkészítésében pedig nyugati titkosszolgálatok vettek részt.
 • 2024. március 17. 21:08
  „A hagyományos beavatkozási módszerek mellett a Nyugat áttért a megfélemlítés, az aktív pszichológiai befolyásolás taktikájára. Ilyen korábban nem volt, vagy ha volt is, de nem ilyen mértékben és nem ilyen agresszivitással" – állította Piszkarjov.
 • 2024. március 15. 09:17
  Putyin vetélytársa Nyikolaj Haritonov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja, Vlagyiszlav Davankov, az Új Emberek párt és Leonyid Szluckij, Oroszország Liberális Demokrata Pártja jelöltje. Szluckij és Davankov számára ez az első elnökválasztás politikai pályafutásuk során, Haritonov számára a második, Putyin számára pedig az ötödik.
 • 2023. október 25. 19:54
  Fenyegetésnek is, elrettentésnek is, figyelmeztetésnek is értelmezhető, hogy az orosz hadsereg atomválaszcsapást gyakorolt. Sajnos a NATO vérgőzös vezetői valószínűleg párbajra dobott kesztyűnek értelmezik majd Putyin gesztusát. Pedig egy atomfelhő őket is beborítaná.
 • 2023. szeptember 13. 10:17
  Az észak-koreai vezető azt mondta, biztos benne, hogy Oroszország hadserege és népe nagy győzelmet arat "szent küzdelemben a hegemónia és az expanzió illúzióját tápláló gonoszok gyülekezete" felett.
 • 2023. augusztus 24. 11:03
  Jevgenyij Prigozsin halálhíre szerda este bejárta az egész világot, az amerikai Biden adminisztráció csupán egy vállrándítással reagált az ügyre. A Fehér Ház tisztviselői nem kommentálták a Wagner-vezér halálának körülményeit, csak annyit nyilatkoztak, számítani lehetett a halálára – írja a Politico nyomán a Mandiner.
 • 2023. augusztus 23. 20:18
  Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója rajta volt a tveri régióban lezuhant repülőgépen - közölte szerda este a Roszaviacija orosz légiügyi hatóság.
 • 2023. június 24. 20:20
  Jevgenyij Prigozsin elfogadta Belarusz elnökének ajánlatát a magánhadsereg mozgásának megállításával, illetve a feszültség deeszkalációjának további lépéseivel kapcsolatban. Megszületett egy „abszolúte előnyös és elfogadható javaslat a helyzet megoldására, biztonsági garanciákkal a Wagner magánhadsereg harcosai számára”.
 • 2023. június 24. 09:46
  Egységre szólított fel a belső árulással szemben és kemény fellépést helyezett kilátásba a fegyveres lázadás részvevőivel szemben szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök. Bejelentette, hogy a fegyveres erők parancsot kaptak a lázadás szervezőinek "semlegesítésére".
 • 2023. június 21. 19:24
  Putyin: a hadászati rakétaerők alakulatainak mintegy felét már felszerelték a legújabb Jarsz komplexumokkal, folytatódik a hadsereg korszerű, Avangard hiperszonikus robbanóegységgel ellátott rakétarendszerekkel való felfegyverzése, és hamarosan hadrendbe állítják az új nehézrakétával ellátott Szarmat komplexum első indítóállásait.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Fucsovics második trófeája
  Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott. "Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés" - nyilatkozta a pályán.
 • Európa felújított templomává válhatunk
  Sulyok Tamás azt mondta, az atomizáció és a töredékesség világában, amelyben a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, szomjazzuk a megtartó közösségeket.
 • Washingtoni Magyar Örökség Fesztivál
  Előadást adott a több mint 40 éves Tisza Táncegyüttes, a Szikra Banda, felléptek az idén 50 éves washingtoni magyar cserkészcsapat tagjai, és táncbemutatót tartott a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram révén jelenleg Washingtonban dolgozó Hajdú Bence néptáncos.
MTI Hírfelhasználó